C.L.I.C.K

Monday, December 27, 2010

...sepi...

huurrrmmm...hye semua..dah lama agaknya aq x update blog aq nie....masa memang sgt padat sekarang nie...lepas satu keja dapat lg satu keja....bila dah abeh dapat plak keja lain..huuurrrmm....memang tension jadi student nie...tpy bak kata lec aq 'tension' la yg bakal menyebabkan pelajar mula paham untuk belajar..hahaha..bg aq memang x masuk akal...heeeee....

untuk pengetahuan semua...aq dah beli notebook baru untuk digantikan dengan laptop acer + E-view PC....hahaha...aq beli notebook toshiba n diberi nama 'Notty Toshie'..heeee...tpy x brapa best cikit cos skrin cuma 10.1 je...jadi aq terpaksa la besarkan mata untuk tgk skrin..heeee...

sepi kali nie bermaksud aq sepi dengan dunia aq skang...actually bukan sepi apa pown..just aq rasa mcam keseorangan je....maybe sebab aq skang nie dah jarang rapat ngan owg....huurrrmmmm....pas tue plak dak2 umah aq skang nie tgah berkursus di UTM kuala lumpur....huurrrmmm....yg tue xpa la cos aq pown aq berkursus pada 16 hb 1 2011...heee....

huurrrmmmmm....kali xda cita menarik la nak tulis....actually aq xda mood nak berbloging wat masa sekarang..heeee...n bydaway....aq akan cuba wat kisah cinta part 2 secepat yg mungkin..heee...k lah...

Saturday, December 18, 2010

...kisah cinta part 1...

heee....ari nie bila terbangun dari tido....teringat plak aq akan satu kisah cinta yg x akan tamat...wah..!
mula nya aq pown terpikir jugak 'mcam mana nak wat kisah cinta nie...cos kisah nie kadang2 je aq ingat...hurrmmm'...apa2 pown korg smua just layan je la citer nie k...heeee



...JUST CINTA MONYET...

amin(bukan nama sebenar) merupakan seorang pengawas semasa di sekolah menengah...amin nie seorang yg pemalu dan seorang yg baik hati dan seorang yg peramah jika orang yg mendekatinya itu dia kenal...di sekolah amin terlalu baik sehinggakan kebaikannya itu kadang2 digunakan untuk kejahatan orang lain...that means selalu kena buli la...tpy amin sentiasa kuat sebab ada kawan2 yg sentiasa membantu...kisah cinta nie bermula pada satu pagi dimana amin baru sahaja pulang dari padang ke kelas...seorang wanita dari kelas sebelah iaitu siti(bukan nama sebenar) ddatang berjumpa dengan amin...

siti : hye amin...wat per...baru abes sukan kew...?

amin : eh xde la...mana da sukan pown...saja tgk kawan2 main bola...

siti : aminnn....

amin : yer ada pa...?

siti : dah lama kan kita kenal...kita COUPLE nak x...

tiba2 jer amin jadi tersentak dan badan dia jadi kaku dan x boleh nak berkata2...amin heran sebab selama nie xde pown org yg minat kat dia...dan bila ada...orang tue plak kenal dia dan rapat jugak la dgn dia....dalam fikiran amin masih lagi keliru dengan sikap perempuan tue...

amin : huurrrmmm...aq x kisah...

siti : kalau cam tue nanti kita jumpa kat library k...

amin : ok...

selang beberapa jam selepas itu...tibalah waktu rehat..dan amin dengan segera pergi ke library untuk berjumpa dengan siti...di situ diowg bersembang terlalu lama sehinggakan amin terlupa akan tugas dia untuk menjaga kawasan sekolah...tiap hari mereka berjumpa samada di library ataupown di kanteen sekolah...kadang2 mereka juga jumpa di kanteen asrama selepas makan malam...amin masih lagi x pasti dengan cara perempuan tue...dia terfikir 'adakah perempuan tue saja nak mainkan perasaan dia'...

selepas tiga bulan bersama...amin terjumpa plak dengan nur(bukan nama sebenar) iaitu perempuan dari kelas atas...nur nie kulitnya hitam2 manis...wajahnya xda la cantik sgt...tpy di seorang yg peramah..amin boleh jumpa pown sebab nur nie la yg mula2 cakap ngan dia...actually amin memang suka perempuan yg macam nie jika dibandingkan dengan siti...nur lebih baik dengan amin...dalam asrama...nur dan siti merupakan kawan yg sgt baik dan amin x tahu...pada masa amin kenal nur..nur baru saja putus dengan boy dia...

amin dapat tahu yg nur dan siti adalah kawan baik..maka dalam fikiran dia 'adakah diowg nak mainkan perasaan aq'....siti seorang yg pemarah..ada satu masa dia marahkan kawan sekelas amin kerana bersembang dengan amin...amin agak terkejut tpy apakan daya...amin xnak kehilangan siti...maka dia pown biarkan...amin cuba tackle nur dalam masa yg sama kerana amin kalau boleh xnak couple ngan siti...tpy nur tolak pelawaan amin dan amin redha saja...

pada ujung minggu masa nak balik kg...amin tunggu bus untuk balik n tiba2 amin ternampak siti...amin terkejut sebab siti balik sebelum jumaat dan amin pula selepas...mesti siti dah sampai rumah..tpy yg dilihat di mata amin adalah siti dengan lelaki lain iaitu lelaki dari kg siti...amin tanya kepada kawan dia samada kenal ke x laki td...kawan dia kata tue la boyfren siti...amin x sangka selama nie siti hanya mainkan perasaan dia....sejurus selepas itu bus pown sampai...dan amin balik ke kg.....

masuk ke tingkatan 5...amin masih lagi bertegur sapa dengan siti tpy dalam hati amin hanya tuhan saja yg tahu betapa peritnya dimainkan oleh seorang yg bernama PEREMPUAN...

Friday, December 17, 2010

...DouBle ProjEk...

heeee.....hye semua....kali nie dah x brapa tension sgt....maybe sebab cara lec ajar kowt....actually best jugak jadik ketua kelas...at least dapat gak tumpuan daripada lec n rakan2 kelas...hahahha(poyo jer)...

but ari nie xnak citer pasal keseronokan jadik ketua tpy nak citer pasal projek tuk dak diploma...heeee

actually da 1 projek yg wajib bg dak2 diploma nie...iaitu aplikasi apa yg dah blaja selama 3 tahun kat politeknik..heee...aq n kump aq just wat projek yg simple2 jer...asalkan dapat kuar dengan LULUS dari politenik nie...heee

yg dikatakan DouBle ProJek nie plak ialah sebab ari nie bersamaan dengan 17 dec 2010 kitwg satu kelas kena wat projek tentang perhubungan....almaklumlah kitwg nie blajar mengenai TELEKOMUNIKASI then ktwang kena la masukkan dalam projek mini(nama leb tue bg)...

tiap kump bg projek nie ialah 2 owg jer....tpy kebanyakan nya wat projek yg sama but bezanya cuma kretiviti masing2..heeee

kami actually x dibenarkan untuk menjerit...jadi projek nie amatlah susah(untuk yg x pandai..heee)....ada kump yg menggunakan kertas untuk menyampaikan maklumat iaitu 'tulis besar2 kat atas kertas then tunjuk kat kawan yg diseberang.....ada jugak yg gunakan tin kosong untuk menghasilkan bunyi then org di seberang akan cuba terjemahkan bunyi itu kepada aksara..heeee....(tpy tiap bunyi ada maksudnya and ditulis di dalam sehelai kertas..)

malas la nak citer byk2....nie aq paparkan projek aq..heeee


jarak untuk perhunungan tue memang sgat jauh...


tgk da sowg ngah betulkan tali yg dah putus...heee





nie la plastik yg digunakan untuk hantar maklumat...dimana kertas yg ditulis dengan data yg hendak dihantar diletakkan di dalamnya...heeee

gelung nie plak tuk pegang kertas..heee


nie plak benang tuk penghantaran...

P/S : sedang menikmati movie sorg2...heeeeee

Tuesday, December 14, 2010

...susah la PULAK...

huuurrrrmmmmm.......bermula la sekarang satu perjalanan bg seorang 'pelajar' untuk aq...hahahahaha...x TERsangka subject untuk last semester nie merupakan subject yg RAMAI student 'repeat'....huh...!

y...?

sebabnya soklan final untuk student sem 1 dan sem last adalah soklan selaras untuk seluruh politeknik d malaysia...huuurrrmmmm....

kenapa sekarang...?

kenapa x tunggu aq gred dulu...?

aduyai.....bak kata lec2 aq...'saya boleh ajar ikut silibus jer...pasal final korg baca la apa yg patut eir...cos soklan dah selaras n saya x tahu mana yg kuar....'

huuurrrmmmmm....sepatutnya poli x boleh wat cam nie untuk student2 last...cos diowg dah diajar dari semester 1 bgaimana nak jawab soklan final YG diowg wat sendiri....n bukan ;selaras'...arrrggghhhh....bru nak mantainkan pointer sem 5 tpy mcam x boleh jer....huuurrrmmmm..tpy aq sebagai insan yg hina terima je la.....mana la tau tetiba jer sem nie nasid aq lg BAIK...hehehehe...DOAKAN eir....

P/S : tengah tunggu HP W910i aq di'UPDATE'kan...heeee

Tuesday, December 7, 2010

...beban ke nie...?

huuuuuurrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm....ari nie agak bosan la cos tetiber jer kelas dibatalkan n aq plak x tahu then aq pown g la ke kelas yg sememangnya sgt2 la jauh...huuuuurrrrmmmmm...dah naseb badan la katakan.....tpy xpa aq tabahkan diri juga konon2nya aq x kesah klu owg x bgtau kelas batalll.....

huuurrrmmmm...skang dah jadi beban plak...bila lec bg kat aq nota n swoh aq edar2kan......huh..!
memang sgt x best....aq pown g la print nota yg lec bg tue then aq post kat facebook aq aq tulis 'sapa2 yg nak nota sila msj...klu x x dapat'......
skang nie bru brapa jer respon yg dapat...yg jadi beban nya...esok aq la yg akan dipersalahkan...konon2nya x bgtau yg nota dah ada....padahal aq da swoh msj.....
mcam mana la budak2 ipt aq nie nak maju...dah sem akhir pown still malas nak berusaha cari sendiri.....

tpy aq takut sapa2 yg x on9 FB t kang x dapat information nie.....aq nak jer msj tpy nampak sgt aq terlalu BAIK....nanti kang aq plak yg dipijak kepala.....huuurrrmmmmm...apalah naseb aq an....maybe aq terlalu memikirkan sgt kowt...bydaway thank to my BLOG.....kat sini la tempat aq nak luahkan semua...heeeee

P/S : aq asa nak msj gak tya nak ke x....huuurrrmmmmm

...try jadi diri sendiri...

salam semua.......entry kali nie agak sedey ckit...heee(poyo je lebih)....xde la sedey mana pown...just minggu nie jer x happy ckit.....first skali sebab aq kena jadik ketua kelas....huuuuuuuuu...memang benda yg paling aq x suka...klu masa sem 1 2 or 3 nak bg jadi xpa la...but now aq nak fokus kat study...xnak disebabkan hal2 yg remeh aq jadi x tentu hala nanti...maybe owg cakap kita akan lebih bertanggungjawab bila jadi ketua tpy aq xnak...knapa la owg xnak paham kan...huuurrrmmm....

try jadi diri sendiri...actually nie pasal aq la.....aq baru sedar sejak kebelakangan nie aq bukan diri aq..heeee.....nak tau knapa...?
aq asa mcam aq ambil identiti owg lain n aq masukan kat dalam diri aq...heeeeee......aq pown pelik...
tpy alhamdulillah la aq sekarang dah mula sedar n dah mula menjadi diri sendiri....apa2 je lah entry kali nie an...actually aq nie bukan nya ada mood sgt nak wat entry baru nie.....tpy nak wat cam ner kan...aq nie memang suka menulis....kat dinding bilik aq dah penuh ngan nota2 ringkas yg lec bg...padahal kelas belum lagi bermula...klu dah start aq asa mesti penuh semua dinding ngan tulisan aq..heeeee

huuurrrrmmmmm.....skang aq agak pendiam sejak kawan aq yg selalu aq sembang ngan dia dah masuk ke kolej....jadi aq skang just study jer...xde dah nak sembang2......cos aq rapat ngan dia jer....tpy x bermaksud aq xleh idop tanpa dia...t kang dia perasan plak..heeeedah terlanjur tulis kat sini jom kita sama2 doakan ayah kepada siti nurwardah nie sentiasa sihat......nak tau lebih lanjut clik jer nama dia k...heeeeeeeeeeeeeeee......

P/S : ok la nak tgk hani n then nak tido.....esok da kelas g...heeeeee

Saturday, December 4, 2010

...nak start dah...

huuurrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........hari nie hari sabtu bersamaan dengan 4 dec 2010 iaitu merupakan hari yg bahagia bg aq 2 tahun yg lepas...heeeeee.....nak tahu pasal per....huurrrmmm...x yah la..heeee.....

tpy skang nie aq nak kena concentrate plak kat study...ye la......lusa bersamaan ngan 6 dec 2010 bermula la satu lg persaingan antara aq ngan buku2 aq......heeeeeeeee......almaklumlah aq nie blaja kat politeknik...jadi musim pembelajaran pulak akan start...hahahhahah.....mcam CIK FARAH la.....bila dah sampai seru...heeeee.....

by da way.....aq nie skang memang tgah TAKOT sangat2...cos bila tgk subjek tuk sem 6 nie nampak susah ja....tpy bak kata kawan aq la...'xde benda yg senang dalam dunia nie...kita kena usaha la sendiri'.....aq still pegang kata2 dia......heeeeeee.....ari nie actually boring sgt2...cos komp aq skang ada kat hospital...kata doktor...dia dah nazak..hurrrrrmmmmmm....n my BB plak tgah sakit perut kos kat sini line celcom x laju n mcam ciput...heeeeeeee.......

skang nie aq guna aptop kawan aq jer tuk update blog..terpaksa la aq g beli no pin tuk wifi kat umah sewa nie cos nak buka tnet heeeeeeeeeeee..............huuurrrrmmmmm...walaupown ada BB kan...tpy xper la dia kan tgah sakit perut..heeeeeeeeeeeeee

P/S : malam nie xtau nak mkan apa..heeee.....

Thursday, December 2, 2010

...sekuel 'aTie TerLuka'...

Huuuurrrrrrrmmmmmm.......ari nie bersamaan ngan 2 hb december 2010 adalah ari aq balik ke umah sewa d politeknik...x sangka plak...kejap jer dah 3 minggu aq cuti..heeeee....kejap jer kan masa skang berlalu...huuuuuuu....haaa nie aq nak wat ckit sekuel citer atie terluka...klu da yg follow blog aq nie maybe korang tau la api tue ‘atie terluka’...heeee...klu yg x tahu plak korang leh tgk kat tepi2 nie...kan da post yg lama2..heeeeeeeeeee......

klu x salah nie kali ke-4 sya citer...heeeeeeeeeeee......sekuel nie nak citer plak cam ner cara anak-anak yg BERharta layan bapak diowg bila bapak diowg g ke umah diowag..heee....actually xde la kejam sgt..tpy klu ikutkan aq memang agak terlampau la..heee...actually macam nie citer dia....

pada satu ari tue....si bapak nie punya la mengamuk nak jumpa ngan anak2 dia.....n aq n family boleh la bwa tpy just bawa tempat yg dekat2 jer la......(dekat pown stgah jam gak la).....si bapak nie punya la bwak baju2 nak g tido umah anak2 dia....tpy...bila sampai jer kat umah anak dia.....ingatkan nak bawa masuk la bju tue...tpy mak aq cakap letak jer dulu kat luar...t anak dia ingat nak tido situ plak..heeee(mak aq pown tau anak dia cam ner)....

jadi si bapak nie pown masuk la...si anak pown pelawa la bapaknya tido kat umah dia...bila dah pelawa...bole plak si anak cakap...

si anak : t ayah tido la kat bilik adek(cucu si bapak nie)....(n si bapak nie actually dah tau yg adek tue x suke owg tido blek dia)

mak aq : ala ampa bg ja dia tido kat mana2 pown...

si anak : kami ingat memang la nak g ambik ayah malam nie(padahal asyik duk ulang yg keta rosak)...

laki si anak : xpa...ayah tido la sini lu...t cek g antar la guna keta adek(adek..? dah dekat 3 malam dah x blek..heeee)

si ayah : xpa la ayah nak balik..kesian kat mak ang dia duk sorg2...(tpy bju dah bwa...xkan saja2...huurrrmmm)

harap korang paham2 sendiri la yer......sakit atie biler aq nak terangkan....pas tue kitwg pown bwa la owg tua tue balik plak....bila dah dalam keta...si ayah nie pown cakap yg ‘ mcam mana nak tido kat umah depa, xda tempat pown nak tido’.....actually ada tpy paham2 je la....tiber2 jer barang penuh kat satu bilik nie...dulu masa mak aq g xde pown barang2 tue.....pas tue plak bile anak2 si anak td balik, bole plak diowg tido...huuuurrrmmmm.....

pas tue kitwg pown wat la kejutan untuk si ayah nie td...kitwg bwa dia g jumpa adik dia yg dah bertahun x jumpa...iaitu tok su aq...dia duk kat kulim...dia pown dah x brapa larat...jadi kitwg pown bawa la si ayah nie td jumpa ngan adik dia...sebak atie aq bila dia peluk sdik dia n dia citer perangai anak2 dia kat adik dia tue...huuurrrrrrrmmmmmm...memang x dapat nak diumgkapkan kat sini macam mana keadaan tue berlalu...huuurrrmmmmm....

sembang punya sembg last2 kitwg pown ambik keputusan kos masing2 perut dah berbunyi...biasa la dtg tanpa berbekal makanan d perut...heee....jadi ktwg pown hantar la si ayah nie balik semula ke rumah dia.....nangis si ayah nie bila kenangkan nasib dia.....patut la ALLAH bg dia pekak...kos ALLAH xnak dia dengar anak2 dia mengata dia...huuurrrrmmmmmmmmmmmmmm

huurrrmmmmmm...ok la xleh nak tulis byak2 (padahal x sedar dah bnyak).....hurrmm...nampaknya xleh la nak update selalu eir...komp dah osak la...nak kena format lain..tgk la dalam beberapa ari nie...heeee....n nie pown tnet lembab gler..heeee....


P/S : guna laptop kawan jer nak update blog.....then x sabar nak masuk kelas isnin nie..heeee(poyo giler..heeee)

Monday, November 29, 2010

...jom nyanyi...

huuurrrmmmmm.......ari nie xde wat pa pe...jadi terfikir la nak tulis lirik lagu kat blog aq nie...

aq suka lagu nie cos dia mengingatkan aq kepada sesuatu..hahaha....arrggghhh...actually malas nak taip banyak2...apa kata kita hayati lirik lagu nie yer..heeee....layan.......


'jangan kau pergi'

tak pernah kurasa begini

kumenyintaimu sepenuh hatiku

ternyata hanyalah dirimu

yang mengerti aku sepenuh hatimu

ku inginkan selalu terhentinya waktu

supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

ooooo

ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu

kurindu selalu

kuinginkan selalu terhentinya waktu

supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

ooooo

janganlah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh

ooooo

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

janganlah kau pergi


ok...best kan..thank to cik aada...aq copy dr blog kau nie...heeeeee

...cot cet cot cet...

heeee...ari nie bersamaan ngan 29 nov 2010 n hari ke-25 aq masuk ke alam 20 an...heeeeee...ingatkan muda sampai bile2..heeee...(perasan la plak)...tajuk ari nie x brapa sesuai la kan..actually xde mende sgt nak cot cet kat sini..heee....just nak citer2 pasal minggu nie jer...biasa la aq nie x la update blog nie setiap hari...tpy update bile ada citer jer...heeee....minggu nie citer pasal my cousin dah kawen..umo dia xde la tua sgt dr aq...dalam 20 an juga..heee..cuma dia dah berkerjaya la katakan...heeeee....

aq terima nikahnya.........................'sah'...sah sah...


28 nov 2010 bersamaan dengan 3.20 p.m merupakan tarikh dan masa dimana berlangsung nya satu tragedi yg sgt di nanti2 nantikan..heee...iaitu pernikahan antara siti fatimah dan mohammad(x brapa ingat nama.. nie jer yg tau...heee)....dengan hanya 1 lafaz pernikahan sahaja mereka berdua telah menjadi sepasang suami isteri...(pa2 pown tahniah la yer...heee)...


tahniah yer...heeeeeeeeeee

sejenak selepas itu, terlintas la d pkiran aq...'owg lain semua dah kawen, aq nie ha still BELUM BERPUNYA'....heeee(bukan nak jual nama k..heee)...lepas tue plak terpikir la kata2 kakak aq iaitu 'tok sah duk mimpi nak kawen kalau xde keta besaq, umah banglo n.......'...hurmmm......jadi terbatal la niat aq td dengan x sengajanya..heeee....tpy apa2 pown memang aq nak blaja sampai dah x leh nak blaja..heeeee....



sorry la klu ada yg aq tulis d blog nie x masuk akal kew, x best kew, sebab aq nie main tulis jer...x pernah pown terpikir..'eh apa yg aq tulis nie'..heeeee...jadi klu sudi baca la...heeeee...

p/s : semua yuran n segala yg dperlukan untuk masuk balik ke poli dah ku setllekan...thank to aness cos sudi tumpangkan ke CIMB kat kepala batas..heeeee

Saturday, November 27, 2010

...dapat TAG dari F.A.R.A.H...

heeeeeeee......
ari nie ari sabtu n ari untuk bersuka ria...hahahaha
x sabar nak tunggu malam jap g...
my lovely sister nak blanja makan sebab aq dapat result yg 'GEMPAK'...(maybe)
tunggu punya tunggu teringat plak blog aq nie ha yg dah 2 3 hari x jenguk...
aq pown buka la then malas nak wat pa2...
aq pown g la jenguk blog2 owg lain..
then terbuka la blog si pendek farah...heeee(jgan mara)
baca la entry dia yg bru then ternampak dia TAGkan nama aq...heeeee
aq pown ambik je la...hahahaha
BTW thank yer...haaaaaaaaaa

JOM tgk apa yg dia tagkan...


1. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu?

Da SimpLeSt a.K.a Da aQmaL. Sebab itu je nama yg ada dalam otak fikiran aq time nak bg nama kat blog nie…heeeee.

2. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea tu?

http:// simpleaqmal.blogspot.com, actually x terfikir pown nak letak nama nie…dah memang aq nie sorang yg simple…jadi bg je la nama ‘simple’…heeeeeeee

3. Apakah method dalam penulisan anda?

Macam2…ikut MOOD….hee…

4. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak ( kdg2 blog sendiri cantik tapi merendah diri)

OMG…trus cari cara mcam mana dia leh wat blog dia cantik sampai cam tue…..then Tanya plak cik FARAH cam ner nak wat…(hahaha..dia jd tukang ajar…heee)

5. Bilakah blog anda diwujudkan?

Asanya x sampai setahun pown lagi…actually sebelum nie dah pernah wat blog..tpy disebabkan x ingat email…jadi wat la bru..heeeeeee

6. Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi follower blog anda?

Actually diri sendiri…heee

7. Sila tag 5 nama lain

Thursday, November 25, 2010

...tak TERsangka RAMALAN menjadi NYATA...

huh...!
actually nie pasal result aq untuk semester 5 kat PSAS...
yg dikatakan RAMALAN tue sebab aq x pernah pown target byk2 tuk result aq...
paling tinggi pown slalu aq target 3.5 dah cukup...
but sem lepas aq try target 3.8...
at the end bila result dah kuar...

TERKEJUT aq bila tgk yg target aq tue bukan lagi target...
sekarang dah jdi nyata malah MELEBIHI target...
fuuuuuyyyyyyyyoooooooooo...(tue la kata kawan2 aq bila diowg tau...)
nak gak tulis lam BLOG nie...
tpy nanti owg kata aq SMBONG plak...cos nak menunjuk2....
hahahaha...

BTW memang thank sgt kat sorg kawan aq yg selalu beri aq SEMANGAT....Thank yer....

P/S : sesangat la heeeeeeeeeeeppppppppppyyyyyyyyyyyyyyyy...............

...ULEK MAYANG @TV3...

huuuu....
dah abeh akhirnya ulek mayang kat TV3 tue...
mula2 dulu aq suka sgt tgk bukan sebab jalan cita..
tpy sebab pelakon perempuan tue....heeeeeeee


nie la elly mazlyn..heeeeeee

suka cara dia senyum...
suka cara dia cakap....
suka cara n sifat dia yg lemah lembut dalam 'filem' or 'drama'....
tpy bila tgk dia kat luar lg la bertambah suka...
sifat dia sungguh sopan santun....
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....



cita ulek mayang nie x brapa best sgt...
tambah2 si ALI tue...
aq x suka la sikap dia...
tau la cintakan si puteri tue tpy hormat la BANYAK mak dia tue....
yg mak dia plak...
asyik2 nak jumpa bomoh jer...'tahyul la'...
papa pown syabas wat 'mak nom'....
suka dia bila dia nyanyi lagu 'ulik mayang'...heeeeeeeee
BTW last eps tuk cita nie memang x best...
bila yg si mak nak kat puteri n si anak plak yg xnak...heee
pas tue cita mcam tergantung jer...
BTW ok la.....

p/s : x sabar plak tunggu cita 'PUTERA KATAK'.....heeeeeeee

Tuesday, November 23, 2010

...boring kat umah sambil main RESTAURANT CITY...

hurrrmmmmmmm......
kenapa la sejak dua menjak nie tnet selalu ja mcam CIPUT jer...
tpy xpe la asalkan aq dapat buka FACEBOOK, BLOG n MY GAME...heeeeee

actually just nak cita pasal game yg aq main kat FACEBOOK jer...
alah restaurant city tue...
xde la best pown...
janji dapat menghilangkan rasa bosan aq...hahahahhahaha
g pown facebook aq...ikut suka la aq nak wat pa pown...heeeeeeeeeeee
dr start aq men game tue...memang agak best la...
cos kita leh wat sapa saja kawan2 kita sebagai pekerja...
x payah nak pegi pejabat buruh tuk cari...hahahaha
pas tue plak bila semakin lama kita main semakin besar kedai kita...
hahahahhaahah
actually aq baru jer start main..
biasa la kat kg nie tnet laju ckit berbanding kat umah sewa....
hahahahhaa....
skang bru level 9 jer...
kawan2 aq yg dah lama main skang dah bosan n dah x main pown...hahaha



nielah muka depan restaurant aq...x cantik pown..heeeeeee



nie plak dalamnya...kecik la...lambat g nak besar..hahahaha

dah terlanjur tulis nie nak cita gak pasal semalam...heeeeeeee
biasa la bila kat kg mesti tgk TV nya...
semalam aq tgk TV2....
tgk cita THE CHEETAH GIRLS...
bole tahan la cita dia...
cita nie actually mengenai persahabatan antara ke-4 perempuan tue...
tpy aq x suka ngan watak perempuan yg anggap dirinya tue sebagai ketua..(dah lupa plak nama...heeeee)
tpy actually cara dia tue betul cuma dia x berbincang jer...heeeeeee
hurrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm...
apa2 pown yg x logiknya...
masa si anjing yg nama dia TOTO tue jatuh lam lubang...
jalan terus JEM n semua owg datang n masuk TV plak tue...
hurrrmmm...memang xleh dimasukkan dalam akal...hahaahaha
dan last skali bila toto dah selamat..boleh plak diowg semua nyanyi...
siap wat KONSERT lagi tue...
huh..!
klu kat malaysia la mcam tue...xtau la mcam mana t..heeeeeeeee
BTW congrat la wat pengarah dia...
actually semua versi aq dah tgk...heeeeeeeeeee







ok lah....enjoy the pic k...heeeeeeeee

Monday, November 22, 2010

...dah tahu pown...

hurrrmmmmm......
akhirnya aq dah tau pown pasal apa tnet kat umah aq slow sgt...
rupa2nya celcom skang tgah mengalami kerosakan pada talian...
owh kiranya line celcom wat sementara waktu ini iaitu di kawasan yg tertentu tgah PROB...
itu merupakan berita GEMBIRA wat mak aq...
sebab aq xde la duk kat depan PC nie lama2 n menghabiskan elektrik...hahahahah
but that is my BERITA BURUK sebab aq nak berBLOGging, FACEbOoK, TweeT2, download lagu, n so on...
memang la aq boleh hidup tanpa semua nie...
tpy bila dah tgk BB tue kat depan mata...
x kew sakit hati sebab xleh guna....arrrgggghhhhhh....
tpy selamat time TGAH2 malam boleh ON9...hehehehe



hurrrmmmmmm.......
nie plak pasal keputusan muzik2 td....
aq x puas hati sebab ADIBAH NOOR x dapat...
hurrrmmm....tpy maybe bukan rezeki dia kot tahun nie...
BTW aq nak wish TAHNIAH wat semua yg dapat ke AJL...
harap korang semua dapat buat yg terbaik yer...
caiyok3....

...geram sesangat geram...


heeeeeeeeee....
ari nie aq dah boleh buka FacEbOOk, bLogG...
tue pown selepas pegi bayar bil BB...hahahaha
yg aq pelik..xkan sebab x bayar bru sebulan dah jadi lembab giler...huuurrrmmmmm...
heran-heran...
nak kate xda line...(line 3G penuh jer)
apa2 pown x kesah dah...hahahahah

ha...!
yg aq geram sgt2 nie...
bila buka jer page BLOG owg lain...
semua nya cantik2 belaka...
aq pown nak wat gak...tpy x pande...heeeee
jd aq pown buka la blog owg yg bg tutorial...
hurrrmmmm.....aq pown try la wat...
tpy nak cri CODING x jumpa...arrrrggggghhhhh.......
berpuluh2 kali aq try...but still xleh.....
that means sampai ke tua la blog aq buruk kan...hehehehe

...khas tuk dak kelas...
weyhhhh...
korang dah daftar ke belum kat PSAS tue....
t kang bila nak cek result x bleh plak...
klu korang nak...
just click jer kat PSAS nie...
pastue korang try masukkan email...
klu dia kata xleh...
korang cube plak daftar baru...
then ikut jer arahan yg dia suruh...

SENANG jer kan...hahahaahaaha

BTW aq nak komen..kenapala bila upload gambar kena upload gambar yg skema...?
huh...!
memang ketinggalan la....
heeeeeeeeeeeeeeee...........
apa2 pown aq dah x kesah...BTW aq nak g jalan2 ngan my MOM n my DAD....heeeeeee
C U

Sunday, November 21, 2010

...sombong...



'sombong'...
apa la agaknya yg korang semua tahu pasal sombong...
bg aq sombong tue susah nak ditakrifkan...
owg boleh cakap kita sombong...
tpy realitinya kita x...
sebagai contoh...

kita pernah mengenali seseorang itu pada suatu masa dahulu...
tpy apabila masa dah lama berlalu dan org yg kita kenali dahulu sudah lama kita x hubungi...
di situ kita dah menyebabkan satu perpisahan...(apa aq merepek nie..hehe..lantak lah...)
jadi...
kita akan mungkin sedikit kekok untuk bertegur sapa....
adakah sebab kita 'KEKOK' bole menyebabkan org mengatakan bahawa kita sombong...
ini memang x patut...



aq ada search kat internet pasal SOMBONG...
actually aq bukan x paham pasal sombong tpy aq x paham kenapa org sekeliling kita selalu menjadikan kita sombong...(mesti x paham kan..heeee)
maksud aq...
orang selalu saja kata kat kita perkataan SOMBONG...
padahal diorang x tahu pown kita nie actually sombong ke x...



nie jer yg dapat aq search kat tnet tgah2 malam nie...heeeeee
pa pown aq x SOMBONG...heeeee

...kalau lah aq...

kalau lah aq...
seorang yg peramah : pasti hidup aq akan lebih ceria...

kalau lah aq...
seorang yg pemalu : pasti ramai awek akan mula dekat tuk berkenalan ngan aq...

kalau lah aq...
seorang lelaki : pasti akan aq menjadi khalifah yg TERhebat bg negara ku dan menjadi imam untuk keluargaku...

kalau lah aq...
seorang wanita : pasti akan aq menjadi seorang wanita yg solehah dan isteri yg taat kepada suaminya...

kalau lah aq...
seekor semut : pasti aq akan lari tinggalkan dunia ini supaya aq x mati dipijak oleh manusia...

kalau lah aq...
seekor gajah : pasti aq akan bantu manusia@binatang yg dalam kesusahan...

kalau lah aq...
seorang ahli sihir : pasti aq akan DOAkan kesejahteraan umat2 di muka buni ini...

kalau lah aq...
seorang pemimpin : pasti aq akan pimpin dunia ini dengan penuh kekuatan dan keyakinan...

kalau lah aq...
huuurrrmmmmmmmmmmmmmm.....

tapy siapalah aq...
hanya manusia biasa yg hanya mampu berDOA dan berSERAH kepadaNYA...
aq bukan sesiapa...
aq cuma manusia yg hina yg belum tentu layak di SYURGANYA...
andai aq menjadi semua yg diatas..

PASTI AQ SEKARANG BUKAN AQ...

Wednesday, November 17, 2010

...cont 'kisah hati terluka'...

ha....
ari tue aq da cite sal kisah tentang pasangan suami isteri nie kan....(nak tau tekan nie)...
nie cite masa pagi raya ajie...

masa aq n my untee pegi umah diowang masa pagi raya ajie tue...
kitwg tersempak ngan anak dia yg ke-5 (klu x salah aq)...
anak dia tue pompuan n dah berumur la n kawen MUDA...hehehe
hati aq asa tenang la juga lepas tgk ada anak dia yg dtg...
tpy tue pown datang kejap jer...
just nak bg ketupat n rendang...
huuurrrrmmmmm....
xpe la asalkan dtg gak...
tpy yg menyedihkan hatie nie...
si suami a.k.a si bapa...
mengangis di pagi raya tue kenangkan nasib dia...
hurrrmmm....
nangis dia memanggil nama2 anak dia...
dia tya anak dia yg ke-5 tue...
bapa : *&^% mana kakak2 kau yg lain...ayah nak jumpa...bawa ayah g jumpa diowang boleh x...
anak : abah p la siap lu..nanti cek bawa...
huuurrrmmmmm.....
yg si anak plak dah tau bapanya pekak...dia g cakap slow2...
tpy xpa la...
maybe lepas aq balik tue diowg bawa...
(tpy still ada kemuskilan...diowang naik lori...abeh tue mana nak letak owg tua tue...huurrrmmmm)
lepas aq tgk si suami tue nangis...
sebak atie aq...
zaman skang nie pown still ada owg yg sanggup wat cam tue kat mak bapak diowang...huurrmmmmmm....
kita doakan je la moga2 pak cik nie mendapat kebahgiaan drpda anak2 dia...huuurrrmmmm....
amin......

...persiapan raya ajie (semalam)...

hurrrrmmmmmmmm.....
actually x banyak nak story...
haha...just nak nunjuk sedikit sebanyak persiapan yg family aq wat...hahaha
just look @ da picture k...heeeeeeeeee

...LAYAN...









eh...
da satu g...
ari nie wat koew teow TENG'S....
actually aq pown xtau apa jenis koew teow...hehe
makan jew..janji sedap...hahahaha
ok lah..nak sambung beraya lagi...daaaaa....

Monday, November 15, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...


hurrrmmmmm.........
dulu klu nak sambut aidiladha jer mesti byak la yg wat korban sana sini....
skang dah bole dilihat nyak dah yg x wat mcam dulu2....
hurrrrmmmm....
tambah2 kat family aq...
kitawang maybe tahun nie jer yg x wat...
hehehe...
tpy tahun depan kena wat la...ahakzss....
dikesempatan nie aq nak ucap selamat hari raya aidiladha kepada semua...
nak minta maap klu da silap dan salah..(eh bukan sama je ke)
hurrrrmmm.....(dalam blog aq mesti kena ada 'HURMM')
hahaha.....
tuk kawan2 aq gud luck eir kowg nya exam...
tuk dak2 POLI...sabar yer tunggu result kowang...26 hb 11 maybe kuar...hehe
pa2 pown...
sapa yg duk dekat2 ngan umah aq jemput la dtg umah....(klu x malu la....haha)
n last 4 not list...'SELAMAT HARI RAYA KORBAN'...hehehe

Sunday, November 14, 2010

...kisah hati terluka...

huuurrrmmmmm.....
nie ada satu kesah baru yg aq dapat minggu nie.....
ada sepasang suami isteri yg tinggal berdekatan sini yg umo hampir mencecah 90 tahun...
hurrrmmm....diowang nie actually ada pertalian darah dgan aq....
huuurrrmmmmmm......
diowang nie mempunyai anak yg ramai dan semua anak diowg tinggal asing ngan diowg....
yang si suami sangat lah tua dan sekarang menghadapi penyakit seperti PEKAK, RABUN, and sakit badan...(itu biasa la)
yg si isteri plak....
sakit lutut seperti dah susah nak berjalan....
ada sepasang suami isteri di belakang rumah diowang yg merangkap ANAK diowang...
diowang tue jual besi buruk ja...
huish...
diowang tue memang xda hati perut langsung...
ada ke patut bila datang je malam...
diowang hanya bagi 2 lampu saja yg menyala dalam rumah MAK BAPAK diowang...
dah la owg tua tue sakit...
kang klu jatuh mcam mana...
kesian kat dua owg tua tue....
hurrrmmmm....
tue baru kisah sorang anak...
nie ada lg satu kisah yg penah aq bgtau dulu....
yg si ayah nie nak la melawat anak2 dia sebab "ANAK2 DIA X NAK DTG MELAWAT"....
skang nie...
yg si ayah dah memang x larat nak melawat anak dia...
aduuuuuuuhhhh.....
kenapa la anak diowang nie sampai hati wat mcam nie....
klu aq nie bole bela owg tua tue dah lama aq bawa balik umah....
tpy masalahnya diowang STILL ada anak....
BUKAN 1 tapy BANYAK.....
skang nie si ayah tiap malam asyik memanggil jer nama anak2 dia....
sedey bila aq dengar......
dah la masa ujan...abeh umah diowang dimasuki air....
aq n family hanya bole pegi bersihkan, bagi makan, n tolong apa yg patut...
SEBAB diowang tue ADEK BERADIK KAMI...
klu la diowang bole kami bawa balik...hurrrrmmmmmm...
lebih baik TUHAN ambik jer nyawa diowang daripada SEKSA diowang sebab SIKAP ANAK2 DIOWANG...
tue la manusia zaman skang...
x pernah nak kenang jasa mak n ayah......

Saturday, November 13, 2010

...abeh dah sem 5....

hahaha....
td merupakan last paper untuk semester 5...huhu
x sangka tol cepat masa berlalu...heheh
dulu masa sem 1 asa lambat sgt nak abeh blaja...
tpy skang bila dah abeh sem 5 asa cam kejap plak blaja kat poli nie....
huuurrrmmmmm.....
hopefully la sem depan aq dapat AKJ...
aq harap sgt...at least 3.8....
aq memerlukanya untuk mendapatkan biasiswa dari JPA...hahaha
kawan2 aq ples doakan kejayaan aq k....
n aq sentiasa doakan kejayaan korang....
hurrrrrmmmmmm....
however...
x saba rasanya nak g cuti2 malaysia wit class mate...harap2 jadi la wei.....
dwet PTPTN masyuk je kita jalan k...
x kesah la ank g mana pown...sebab kakak aq dah approvekan viva dia...hahahahhaha
arrrggghh...ngantuk la....
daaaaaaaaaaa....nite tido lu...
t sambung berBLOG......byue

Monday, September 20, 2010

...SamBuT raYa kat uMah sEwa pLak...

…hurm…
…setelah seminggu beraya dkat umah…
…skang tiba la plak masa beraya kat umah sewa kat behrang…
…nak kata suasana 2 memang xda lgsung la suasana raya kat behrang…
…haha..ini smua sbab 0wg skang dah busy ngan stdy n bla3…
…sama la ngan aq..skang kui raya p0wn dah x lalu nak mkan…
…hurm tpy klu 0wg dah bg mkan jew…
…haha…
…actly xda pa p0wn nak cita..blan nie busy ngan pr0jek yg masih bl0m berjalan n micr0 p yg semkin membebankan…
…nasib baek la x smua subjek mcm micr0 p…
…klu jadi pelajar pling pandai la aq kat malaysia nie..haha…

Saturday, July 31, 2010

...PindaH umaH...

...lagi2 prob je...
...esok 01.08.2010 hari aq nak pijak kaki kat umah baru...
...nie smua sebab dak2 yg x nak bayar dwet masa diowg duk dlu...
...last2 aq n da gang gak yg kena...
...mana adil semua nie...
...hmmmmmmm...
...mcam ne pown...
...esok nak g tgk umah lu...
...klu umah tue cam xde prob je...
...leh la aq duk sampai sem last...
...OMG!!!!!!!!!!...
...x sangka aq skang dah sem 5...
...masa aq wat blog nie pown aq dah sem 3...
...wah3...
...x sangka kejap je dah nak dekat 3 tahun kat politenik sultan azlan shah nie...
...huuuuuu...
...thank all my fren coz da bantu aq sampai sem 5 nie...
...x saba aq nak post aq dh graduate plak...hehe...

Tuesday, July 27, 2010

...pRojeK TimE...

...aaarrrrrgggghhhh...
...kelmarin 27 hb 7 2010 merupakan ari pembentangan projek...
...nasib baek la projek aq diluluskan...
...thank en nashrul cos tolong bg idea tuk projek ktwg...
...hmm...
...lepas satu masalah jadi lg masalah...
...hmmmm...
...penat giler r sem 5 nie...
...dah la ngan projek masa mula2 dulu asyik kena reject jer...
...skang tuan umah yg ktwg sewa plak nak rejectkan ktwg...
...aduh...penat giler...
...nak kena cari rumah lg...
...kenapa la poli x sediakan umah untuk student...
...kan senang...
...hmmm...
...sabtu nie maybe ktwg pindah la...
...hmmmmmm....
....dah la petang2 ada kelas muet...
...nasib baek aq ambik sebab nak masuk u...
...kawan2 aq dekat u tunggu aq k....
...hek3...

Sunday, June 27, 2010

OooopppssSS daH baLik puLiE...ngeee

...hmmmmm...
....ase dah x brapa happy cos dah balik pulie...
...hmmm cam ne la keadaan ma n kak aq kat umah...
...tanpa aq plak tue...ngeee...
...start aq balik umah sewa ari tue aq dah start DIET...
...ngeee....best giler...
...cos aq x ase cam nak makan pown bila wat cara diet jenis yang kawan aq WAWA ajar...
...ngeee...
...dulu berat aq 80 kg n skang dah 50 kg lebih je....ngeeee...
....apa pown aq ase cam nak balik je umah...
...widu my mum cooking plak...ngeeee...
...alamak ada kelas plak...ngeee...
...nie pown g online kat Pusat Sumber...
...k lah t story lain...
....salam...

Sunday, June 6, 2010

OooPsssSSS...VIVA Kakak Ku TeRcaLar....ngggeeee

...aduh...
...5 n 6 merupakan hari yg memenatkan aq...
...nie smua sebab pdaus kawan dr teknik aq nya pasal...
...dia ajak kuar g merata...
...5 hb ktwg just g men bowling kat pacific...
...ade 6 owg yang pegi...
...aq, pdaus, acik, nirwan, zuhair n some1 kwan zuhair yg aq x kenal...
...pas 2 plak aq nak kena ambik n hantar pdaus 2 kat sngai petani...
...tpy xpe la kos minyak dia yg isi...
...aq just drive je...hehe...
...nie plak mengenai title aq...
...VIVA...
...time 2 ktwg dr sek teknik...
...ingat nak g la yg cikgu azizan wat alumni tpy...
...tup2 start kul 8 pg n ktwg dtg kul 11 pg...cam ne...
...jd x la ktwg masuk kos malu pown da gak...hehe...
...disebabkan malu td ktwg pown membuat keputusan untuk ke rumah ku'z...
...ku'z kawan sek teknik yg dah lama x jumpa...
...dah la pdaus bgtau jalan yg tah papa...
...pas 2 plak jalan kat tepi2 sawah...
...memang kecik r...
...aq pown ngan selamba nya redah je la...
...sampai je kat jambatan...
...aq tgk kete ku'z ok je masuk...
...n than aq pown meneruskan langkag n terdengar bunyi ZZZZZZZZZ....
...bukan bunyi owg tido tpy...
...bunyi kete VIVA OOpppSS tercalar suda...
...upanya terkena tepi jambatan td...
...aduh aq pown col n tell kak aq...
...nasib baik kak aq x brapa nak marah...
...maybe sebab dia x tgk g kot calar macam mana...
...apa pown aq xnak dah kuar...
...nak wat report plak...tgl seminggu je lg...
...hmmmmm....

Thursday, June 3, 2010

JuSt Da BoRinG-BoRinG...

...hmmmmmm....
...dak agak sebulan ye aq x update blog nie...
...hehe...memang busy tahap gaban r...
...pening la asyik pikir kan report je...
...boleh bawa penyakit nie...
...aduh cam ne lah aq nak menangani nie...
...skang dah bulan 6...
...23 bulan 6 nie aq dah nak di temuduga oleh Lec2 aq yang baik hati...
...aduh pening aq memikirkan nya...
...slamat la hal umah sewa dah diuruskan dri awal...
...tue dah setle 1 prob yang penting...
...nie tgal1 je lagi...
...REPORt...


...aq xtau plak kwan2 aq cam ne...
...x tya plak diowg dah siap ke blum...
...or maybe diowg pown da prob cam aq gak...
...aduh pening tul...
skang tinggal 1 minggu je lg aq nak hadapi LI nie...
...lepas tue selamat tinggal la LI...
...sejak kebelakangan nie kan aq slalu busy ngan report sampai nasi pown x sempat nak mkan...
...mesti x caya kan...
...tpy tue la realiti nya...
...whatever la...
...aq arap dapat menjalani temuduga nanti dengan jaya nya...
...AMIN...
...huhu...
...tpy untuk bulan nie xde plak pic yg aq nak tunjuk...
...aq jarang snap pic dah...
...maybe coz busy ngan report kot...
...apa2 pown ok la untuk skang...

Monday, April 19, 2010

DeRita mEmaKaN diRi...haha...

...ntah apa2 r tjuk aq kali nie...
...actually xde kena mengena pown ngan apa yg aq nak bgtau...huhu...
...bulan nie agak happykan aq...
...coz dalam bulan nie aq dapat lesen keta...
...dalam bulan nie jgak kakak aq beli kete...
...n dalam bulan nie jgak aq dapat g kelantan jumpa abg aq...
...n dalam bulan nie jgak aq berpeluang drive ke kelantan...
...n dalam bulan nie jgak lec aq dtg wat observe...
...n dalam bulan nie jgak aq turun berat badan(wlaupown ckit)...
...semuanya dalam bulan nie...






...best giler jd MOHD AKMAL nie...
...haha...
...tp kadang2 hidop memang x best...
...tpy kita kena la hadapi dgan happy...wah...
...haha...

...haha...nie r viva bru milik kakak aq...huhu...





...day @ kelate...
...hmmmmmm...
...pada 16 hb 4 2010 sampai 18 hb 4 2010 aq n da family g kelate...
...huhu...
...bleh tahan la perjalanan...
...aq duk belakang jerk mula2 jalan...
...sampai tgah ckit bwu aq yg drive...
...maklumlah bwu dapat lesen tpy xdapat kad lg...haha...
...g sana aq n da family just nak jumpa abg n kak ipar n anak2 diowg jerk...
...pak cik aq plak g jumpa bapa mertua dia...
...jd ktwg nie g ade sebab...huhu...
...sedar x sedar anak menakan aq dah pown masuk PASTI kat sana...
...dah besar upanya...
...hmmmm diowg jarang balik n that y la aq jarang jumpa...
...mula2 ktwg ingat nak g membeli belah kat WAKAF CHE YAH...
...tpy x kesampaian coz abg mak cik aq gtau yg kat wakaf tue diowang CEKIT DARAH...
...maksudnya barang smua mahal...
...hmmmm biasa la hari sabtu n ahad...
...jd ktwg beli belah kat MYDIN jerk...
...ok la barang2 smua murah jerk...
...pastu masa balik ktwg singgah kat BUKIT BUNGA...
...hmmmmm...
...pastue singgah lawin jerk g mandi...
...huhu...
...tue jerk 3 arie g kelate bukan wat pe pown...
...just g jumpa family abg aq je...
...t klu da masa lg aq g lg...haha...
...k lah cita pasal kelate...


...driving lesen...


...ha...nie yg best nak cita...
...masa aq kat sana aq jumpa HURUN n TIKAH...
...aq n hurun asyik sembang je n yg ckap tue of cos la aq sorg je...haha...
...tikah plak kitowg terserempak time masa nak daftar...
...best gak la ada 3 owg dr PSAS bwu ambik lesen...
...haha...
...aq masa nak naik bukit memang peluh giler...
...bukan sebab takut tpy actually sebab panas giler...
...xleh buka air con klu x xde la panas sampai peluh filer...
...pas 2 JPJ pgl n tya nama aq n aq jawab la AKMAL...
...pas 2 dia pgl lg n tya no aq n aq jawab AKMAL...
...haha...3 kali dia pgl aq jawab AKMAL...
...sampai dia mcam nak marah...
...selamat x gagal...klu x mampos aq nak ulang balik...
...masa kat parking n 3 penjuru ok je...
...JPJ 2 pown bukan nya tgk sgt...
...thank JPJ pulau pinang...korang baik...haha...
...pas tue time kul 12.30 nama aq n hurun x dipanggil lg...
...aduh nampaknya kul 2.30 la bru ktwg bawa atas jalan raya...
...dah la klu x sebelum jumaat aq bertolak ke kelatan...
...jd family aq pown tangguhkan waktu sementara...huhu...
...aq, tikah n hurun dapat JPJ yg sam iaitu kete no 15...
...kami 3 owg LULUS...haha...

Tuesday, April 13, 2010

4 iNfoRmaTioN onLy....huhu


...Kekeliruan penggunaan kalimah (perkataan) "Allahyarham" bagi si mati...
...Selalu kita dengar dalam perbualan harian...
...malah dlm media elektronik sekalipun kesilapan dalam penggunaan Allahyarham...
...Bagi si mati lelaki.. tak ada masalah...
..."Allahyarham meninggalkan seorang balu"...
...Kekonfiusan melanda ketika si mati adalah perempuan...
... penggunaan "Allahyarhamah"Allahyarham bermaksud...
..."Allah merahmati"So kalau si mati tu lelaki ke,perempuan ke...
...semuanya menggunakan Allahyarham...
...Extra: Elakkan menggunakan kalimah "arwah" bagi si mati...
...Arwah bermaksud Roh (sesuatu yang tak dapat dilihat oleh mata kasar)...
...contoh ayat: "arwah selalu mengadu sakit dalam perut"...
...Hukumnya tak sampai tahap berdosa...
...cuma tak elok digunakan...
...Tukar dengan "Allahyarham"...
...contoh ayat: "Allahyarham selalu tolong orang"...
...Sekurangnya kita yang menyebut 'allahyarham' dah mendoakan si mati kat situ...
...tapi bila sebut arwah...
...satu ape pun kita tak dapat...
...so sebarkan lah kepada orang ramai...huhu...petikan dari artikel lain...huhu...

Monday, March 29, 2010

JuSt NothinG aBouT diS mOntH......

...huhu...
...salam semua...
...bulan nie aq litlle bit busy r...
...memang x sempat nak updatekan blog nie...
...huhu...nie pown kejap jer gna PC kat MDF nie...
...ha blan nie n bulan depan aq duk kat MDF kat seberang jaya...
...best gak la...
...sini xde keje byk sgt...sesuai la ngan aq yg x dapat gaji...hehe...
...30 hb 3 sampai 5 hb 4 aq da latihan kete...
...huhu x sabarnya nak dapat lesen keta...hehe...
...almaklumlah kete bwu kak aq ondaway nak sampai dah...hehe...
...alah bli viva jer...
...kat sini diorang slalu g main futsal tpy aq x join pown...
...ase maleh nak join...
...ase nak duk umah jer bela badan...hehe...


...hmmmmmmmmmm...
...11 hb 4 2010 aq n pejat da geng g batu feringgi...huhu...
...best gak la...
...dapat mandi laut...haha...
...actually pejat yg kemaruk nak mandi laut n aq just teman je...haha...
...time sebelum g sane ktwg pakat nak bwa mkanan tpy lastly...
...semua x jd bawa disebabkan oleh kawan pejat yg pejat kata "sengal"...haha...
...anyway thank pejat...memang seronok la g sana...
...huhu...
...huhu...nie ktwg ngah mandi...time nie kul 12...haha...

...nie pejat yg sengal n dia fwen...huhu...

...esok bersamaan ngan 15 april kete viva milik kakak aq dah nak diparkingkan di depan umah...haha...
...boleh la aq naik plak lepas nie...
...hmmmm...
...nak snap pic tpy kete x sampai g...haha...
...bydaway jumaat nie aq da test JPJ...haha...
...doakan aq LULUS...
...papa hal t aq write lg...hehe...

Thursday, March 11, 2010

Ari Last Kat Data TM.....

...salam...
...ari nie 12 mac 2010 merupakan ari last aq menunaikan tanggungjawab aq sebagai budak praktikal di unit Data seberang jaya...
...tpy x beerti aq dah abeh wat praktikal...
...still ada 3 bulan lg aq perlu hadapi..hah...
...ari nie penyelia aq x bg keluar n dia swoh aq siapkan laporan...
...arrgghhh...
...pening aq pikir nak wat cam ne...
...dah la ofis sejuk giler lepas aircon bru je dibaiki..huhu...
...seronok gak keje kat unit nie...
...yg x tahan tue aq sowg je kena 3 blan n da sowg g dak praktikal kena 1 blan je...
...tpy kira ok la...
...at least aq dah pandai wat keje sendiri...(tipu je)...

...haha...nie buku laporan aq...
...bru pagi td aq ambik sign dr penyelia aq...
...hehe...
...2 pown aq bru wat pg td gak...
...selamat x kantoi...
...klu x abeh dia x nak sign buku aq...
...tpy sign untuk tg minggu lepas...
...yg minggu nie aq x tulis apa2 pown lg...haha...
...g pown mgu depan aq dah ditempatkan kat 1 tempat yg bru...
...diowg ckap kat bgunan sebelah je...
...hehe...
...ok la dekat jgak...

...haha...format nak wat laporan...
...aq bkan nya tahu sgt nak wat laporan nie...
...jd kena la tgk slalu buku garis panduan yg lec bg...
...slamat ada gak buku tu...
...klu x abeh la aq xtau nak tulis apa...
...g pown skang bwu siap 40% klu x salah aq...hehe...

...huhu aq guna PC nie la tiap hari...
...nak wat cam ne nak arapkan laptop still x elok g...
...PC nie la aq guna tgk EMAIL, FACEBOOK, MYSPACE...
...n PC nie la aq guna wat BLOG nie...hehe...
...PC nie jugak la aq guna wat laporan aq...haha...
...kira PC nie memang banyak berjasa kat aq...
...THANK PC n En. Nasir sebab bg aq pinjam PC dia...
...actully aq guna x mintak pown...
...haha...
...hmmm...
...tgk la bru je sampai kat latar belakang organisasi...
...aq pown xtau nak wat cam ne mengenai skop organisasi...
...sapa2 yg tau bgtau la aq...
...heehee...
...arrggghhhh...
...k lah aq nak sambung wat laporan lg...
...lpas solat jumaat maybe lebih byk info aq dpat kot...
...heheheeehhee...

Monday, March 8, 2010

juSt a LittLe boWinK in ThiS weEk...


...huhu...
...minggu nie merupakan minggu yg best dan x dalam diari aq...
...haha...

...YANG BEST...
...pada ari isnin, selasa n rabu aq n da team @ TM g wat keje kat TUDm...
...huhu...best...
...tpy g bkan nya sje2 tpy kena wat keje...
...nie da gambar heli n pesawat yg aq sempat snap...

...nie pesawat kot...

...haha...dgr cite tgah di baiki...huhu...

...nie heli yg siap sedia nak naik...huhu...
...YANG X BEST...
...huhu...
...nie da cite yg x best...
...haha...
...aq kena saman kat R&R bagan ajam...
...huhu...
...masa kena saman tue kul 2.30 a.m kot...
...alah sebab aq x pakai tali pinggang belakang jer pown...
...jd kepada sesiapa yg x pakai tali pinggang belakang sila la pakai...
...g pown memang salah aq kan...huhu...
...jd terima je la...
...huhu...
...SNAP PIC ANAK OWG...
...huhu...comey kan dak yg da lam pic nie...
...dia nie anak kepada cousin aq yg duk kat simpang empat...
...huhu...nama dak nie AZREEY DANISH...
...sedap kan...
...klu tgk betul2 muka dia ibarat mcm pelakon endon...
...ala yg berlakon drama TASBIH CINTA yg tgah top kat TV3 tue...huhu...
...yg dukung dia tue cousin aq a.ka. mak cik dia...huhu...



Sunday, February 28, 2010

jalan2 tepi PANTAI........

...selamat menyambut 1 mac 2010...
...huhu...
...love not in mine...
...huhu...ntah apa2 kan...hehe...




....wekk...

…huhu…ari nie dah pown masuk blan 3…

…kejap je kan dah 3 blan berlalu bg thun 2010 nie…

…huhu…ari nie aq just nak kongsi ngan korang time aq g penang…

…ala g kejap je…

….tue pown g teluk kumbar iaitu kawasan yg paling best bg aq untuk nelayan…

…kawasan kat teluk kumbar tue memang menarik tuk snap pic owg kata…

…hehe…ada sampan…

…masa aq g jalan2 tepi pantai time tue time matahari tenggelam…

…cantik giler r…klu bleh nak tgk slalu…

…tpy aq tau klu owg yg dah duduk kat citu mesti dah bosan…

….huhu…maklumlah aq fist time tgk matahari tenggelam nie….hehe…

…lebih kurang kul 7.15 pm cam tue r…

…aq actually g penang bukan saje2 g…

…tpy sebenarnya g jumpa mak n abah aq yg tgah cbuk wat umah pak tam aq…

…abah aq nie pandai baiki2 umah nie…

….jadi pak tam aq pown swoh la dia baiki umah dia….huhu…

…masa aq g teluk kumbar tue aq jumpa kawan aq yg tgl kat sana iaitu YUSUF n AZLAN

…diowg dak kelas aq kat PSAS…

…jumpa sembang2 ckit je sbab aq dah nak balik malam tue coz keesokanya

aq kena g praktikal keta…huhu…

…pasal lessen kete nanti aq cite2 lg…huhu…

…nie aq da tgalkan kenangan di penang…huhu…

...my cousin yg still at school...huhu...

...nie time matahari tenggelam...
...7.15 pm...

...7.17 pm...

...7.22 pm...
...tgk cantik kan pemandangan nie kan...huhu...

...best nyer jd budak2 leh men pasir...hehe...

...ntah la menda ape...tpy mcm tugu pown ada...huhu...

....sje snap skit bg ada lam hp je...huhu...

...wah kutip siput ke...hehe...

....wohhh...dah penat main pasir nak balik plak...bye...hehe...