C.L.I.C.K

Monday, November 29, 2010

...jom nyanyi...

huuurrrmmmmm.......ari nie xde wat pa pe...jadi terfikir la nak tulis lirik lagu kat blog aq nie...

aq suka lagu nie cos dia mengingatkan aq kepada sesuatu..hahaha....arrggghhh...actually malas nak taip banyak2...apa kata kita hayati lirik lagu nie yer..heeee....layan.......


'jangan kau pergi'

tak pernah kurasa begini

kumenyintaimu sepenuh hatiku

ternyata hanyalah dirimu

yang mengerti aku sepenuh hatimu

ku inginkan selalu terhentinya waktu

supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

ooooo

ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu

kurindu selalu

kuinginkan selalu terhentinya waktu

supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

ooooo

janganlah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh

ooooo

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku

sendiri jauh darimu

ku perlukan kamu inginmu selalu

temani jalan hidupku

janganlah kau pergi


ok...best kan..thank to cik aada...aq copy dr blog kau nie...heeeeee

...cot cet cot cet...

heeee...ari nie bersamaan ngan 29 nov 2010 n hari ke-25 aq masuk ke alam 20 an...heeeeee...ingatkan muda sampai bile2..heeee...(perasan la plak)...tajuk ari nie x brapa sesuai la kan..actually xde mende sgt nak cot cet kat sini..heee....just nak citer2 pasal minggu nie jer...biasa la aq nie x la update blog nie setiap hari...tpy update bile ada citer jer...heeee....minggu nie citer pasal my cousin dah kawen..umo dia xde la tua sgt dr aq...dalam 20 an juga..heee..cuma dia dah berkerjaya la katakan...heeeee....

aq terima nikahnya.........................'sah'...sah sah...


28 nov 2010 bersamaan dengan 3.20 p.m merupakan tarikh dan masa dimana berlangsung nya satu tragedi yg sgt di nanti2 nantikan..heee...iaitu pernikahan antara siti fatimah dan mohammad(x brapa ingat nama.. nie jer yg tau...heee)....dengan hanya 1 lafaz pernikahan sahaja mereka berdua telah menjadi sepasang suami isteri...(pa2 pown tahniah la yer...heee)...


tahniah yer...heeeeeeeeeee

sejenak selepas itu, terlintas la d pkiran aq...'owg lain semua dah kawen, aq nie ha still BELUM BERPUNYA'....heeee(bukan nak jual nama k..heee)...lepas tue plak terpikir la kata2 kakak aq iaitu 'tok sah duk mimpi nak kawen kalau xde keta besaq, umah banglo n.......'...hurmmm......jadi terbatal la niat aq td dengan x sengajanya..heeee....tpy apa2 pown memang aq nak blaja sampai dah x leh nak blaja..heeeee....



sorry la klu ada yg aq tulis d blog nie x masuk akal kew, x best kew, sebab aq nie main tulis jer...x pernah pown terpikir..'eh apa yg aq tulis nie'..heeeee...jadi klu sudi baca la...heeeee...

p/s : semua yuran n segala yg dperlukan untuk masuk balik ke poli dah ku setllekan...thank to aness cos sudi tumpangkan ke CIMB kat kepala batas..heeeee

Saturday, November 27, 2010

...dapat TAG dari F.A.R.A.H...

heeeeeeee......
ari nie ari sabtu n ari untuk bersuka ria...hahahaha
x sabar nak tunggu malam jap g...
my lovely sister nak blanja makan sebab aq dapat result yg 'GEMPAK'...(maybe)
tunggu punya tunggu teringat plak blog aq nie ha yg dah 2 3 hari x jenguk...
aq pown buka la then malas nak wat pa2...
aq pown g la jenguk blog2 owg lain..
then terbuka la blog si pendek farah...heeee(jgan mara)
baca la entry dia yg bru then ternampak dia TAGkan nama aq...heeeee
aq pown ambik je la...hahahaha
BTW thank yer...haaaaaaaaaa

JOM tgk apa yg dia tagkan...


1. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu?

Da SimpLeSt a.K.a Da aQmaL. Sebab itu je nama yg ada dalam otak fikiran aq time nak bg nama kat blog nie…heeeee.

2. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea tu?

http:// simpleaqmal.blogspot.com, actually x terfikir pown nak letak nama nie…dah memang aq nie sorang yg simple…jadi bg je la nama ‘simple’…heeeeeeee

3. Apakah method dalam penulisan anda?

Macam2…ikut MOOD….hee…

4. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak ( kdg2 blog sendiri cantik tapi merendah diri)

OMG…trus cari cara mcam mana dia leh wat blog dia cantik sampai cam tue…..then Tanya plak cik FARAH cam ner nak wat…(hahaha..dia jd tukang ajar…heee)

5. Bilakah blog anda diwujudkan?

Asanya x sampai setahun pown lagi…actually sebelum nie dah pernah wat blog..tpy disebabkan x ingat email…jadi wat la bru..heeeeeee

6. Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi follower blog anda?

Actually diri sendiri…heee

7. Sila tag 5 nama lain

Thursday, November 25, 2010

...tak TERsangka RAMALAN menjadi NYATA...

huh...!
actually nie pasal result aq untuk semester 5 kat PSAS...
yg dikatakan RAMALAN tue sebab aq x pernah pown target byk2 tuk result aq...
paling tinggi pown slalu aq target 3.5 dah cukup...
but sem lepas aq try target 3.8...
at the end bila result dah kuar...

TERKEJUT aq bila tgk yg target aq tue bukan lagi target...
sekarang dah jdi nyata malah MELEBIHI target...
fuuuuuyyyyyyyyoooooooooo...(tue la kata kawan2 aq bila diowg tau...)
nak gak tulis lam BLOG nie...
tpy nanti owg kata aq SMBONG plak...cos nak menunjuk2....
hahahaha...

BTW memang thank sgt kat sorg kawan aq yg selalu beri aq SEMANGAT....Thank yer....

P/S : sesangat la heeeeeeeeeeeppppppppppyyyyyyyyyyyyyyyy...............

...ULEK MAYANG @TV3...

huuuu....
dah abeh akhirnya ulek mayang kat TV3 tue...
mula2 dulu aq suka sgt tgk bukan sebab jalan cita..
tpy sebab pelakon perempuan tue....heeeeeeee


nie la elly mazlyn..heeeeeee

suka cara dia senyum...
suka cara dia cakap....
suka cara n sifat dia yg lemah lembut dalam 'filem' or 'drama'....
tpy bila tgk dia kat luar lg la bertambah suka...
sifat dia sungguh sopan santun....
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....



cita ulek mayang nie x brapa best sgt...
tambah2 si ALI tue...
aq x suka la sikap dia...
tau la cintakan si puteri tue tpy hormat la BANYAK mak dia tue....
yg mak dia plak...
asyik2 nak jumpa bomoh jer...'tahyul la'...
papa pown syabas wat 'mak nom'....
suka dia bila dia nyanyi lagu 'ulik mayang'...heeeeeeeee
BTW last eps tuk cita nie memang x best...
bila yg si mak nak kat puteri n si anak plak yg xnak...heee
pas tue cita mcam tergantung jer...
BTW ok la.....

p/s : x sabar plak tunggu cita 'PUTERA KATAK'.....heeeeeeee

Tuesday, November 23, 2010

...boring kat umah sambil main RESTAURANT CITY...

hurrrmmmmmmm......
kenapa la sejak dua menjak nie tnet selalu ja mcam CIPUT jer...
tpy xpe la asalkan aq dapat buka FACEBOOK, BLOG n MY GAME...heeeeee

actually just nak cita pasal game yg aq main kat FACEBOOK jer...
alah restaurant city tue...
xde la best pown...
janji dapat menghilangkan rasa bosan aq...hahahahhahaha
g pown facebook aq...ikut suka la aq nak wat pa pown...heeeeeeeeeeee
dr start aq men game tue...memang agak best la...
cos kita leh wat sapa saja kawan2 kita sebagai pekerja...
x payah nak pegi pejabat buruh tuk cari...hahahaha
pas tue plak bila semakin lama kita main semakin besar kedai kita...
hahahahhaahah
actually aq baru jer start main..
biasa la kat kg nie tnet laju ckit berbanding kat umah sewa....
hahahahhaa....
skang bru level 9 jer...
kawan2 aq yg dah lama main skang dah bosan n dah x main pown...hahaha



nielah muka depan restaurant aq...x cantik pown..heeeeeee



nie plak dalamnya...kecik la...lambat g nak besar..hahahaha

dah terlanjur tulis nie nak cita gak pasal semalam...heeeeeeee
biasa la bila kat kg mesti tgk TV nya...
semalam aq tgk TV2....
tgk cita THE CHEETAH GIRLS...
bole tahan la cita dia...
cita nie actually mengenai persahabatan antara ke-4 perempuan tue...
tpy aq x suka ngan watak perempuan yg anggap dirinya tue sebagai ketua..(dah lupa plak nama...heeeee)
tpy actually cara dia tue betul cuma dia x berbincang jer...heeeeeee
hurrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm...
apa2 pown yg x logiknya...
masa si anjing yg nama dia TOTO tue jatuh lam lubang...
jalan terus JEM n semua owg datang n masuk TV plak tue...
hurrrmmm...memang xleh dimasukkan dalam akal...hahaahaha
dan last skali bila toto dah selamat..boleh plak diowg semua nyanyi...
siap wat KONSERT lagi tue...
huh..!
klu kat malaysia la mcam tue...xtau la mcam mana t..heeeeeeeee
BTW congrat la wat pengarah dia...
actually semua versi aq dah tgk...heeeeeeeeeee







ok lah....enjoy the pic k...heeeeeeeee

Monday, November 22, 2010

...dah tahu pown...

hurrrmmmmm......
akhirnya aq dah tau pown pasal apa tnet kat umah aq slow sgt...
rupa2nya celcom skang tgah mengalami kerosakan pada talian...
owh kiranya line celcom wat sementara waktu ini iaitu di kawasan yg tertentu tgah PROB...
itu merupakan berita GEMBIRA wat mak aq...
sebab aq xde la duk kat depan PC nie lama2 n menghabiskan elektrik...hahahahah
but that is my BERITA BURUK sebab aq nak berBLOGging, FACEbOoK, TweeT2, download lagu, n so on...
memang la aq boleh hidup tanpa semua nie...
tpy bila dah tgk BB tue kat depan mata...
x kew sakit hati sebab xleh guna....arrrgggghhhhhh....
tpy selamat time TGAH2 malam boleh ON9...hehehehe



hurrrmmmmmm.......
nie plak pasal keputusan muzik2 td....
aq x puas hati sebab ADIBAH NOOR x dapat...
hurrrmmm....tpy maybe bukan rezeki dia kot tahun nie...
BTW aq nak wish TAHNIAH wat semua yg dapat ke AJL...
harap korang semua dapat buat yg terbaik yer...
caiyok3....

...geram sesangat geram...


heeeeeeeeee....
ari nie aq dah boleh buka FacEbOOk, bLogG...
tue pown selepas pegi bayar bil BB...hahahaha
yg aq pelik..xkan sebab x bayar bru sebulan dah jadi lembab giler...huuurrrmmmmm...
heran-heran...
nak kate xda line...(line 3G penuh jer)
apa2 pown x kesah dah...hahahahah

ha...!
yg aq geram sgt2 nie...
bila buka jer page BLOG owg lain...
semua nya cantik2 belaka...
aq pown nak wat gak...tpy x pande...heeeee
jd aq pown buka la blog owg yg bg tutorial...
hurrrmmmm.....aq pown try la wat...
tpy nak cri CODING x jumpa...arrrrggggghhhhh.......
berpuluh2 kali aq try...but still xleh.....
that means sampai ke tua la blog aq buruk kan...hehehehe

...khas tuk dak kelas...
weyhhhh...
korang dah daftar ke belum kat PSAS tue....
t kang bila nak cek result x bleh plak...
klu korang nak...
just click jer kat PSAS nie...
pastue korang try masukkan email...
klu dia kata xleh...
korang cube plak daftar baru...
then ikut jer arahan yg dia suruh...

SENANG jer kan...hahahaahaaha

BTW aq nak komen..kenapala bila upload gambar kena upload gambar yg skema...?
huh...!
memang ketinggalan la....
heeeeeeeeeeeeeeee...........
apa2 pown aq dah x kesah...BTW aq nak g jalan2 ngan my MOM n my DAD....heeeeeee
C U

Sunday, November 21, 2010

...sombong...



'sombong'...
apa la agaknya yg korang semua tahu pasal sombong...
bg aq sombong tue susah nak ditakrifkan...
owg boleh cakap kita sombong...
tpy realitinya kita x...
sebagai contoh...

kita pernah mengenali seseorang itu pada suatu masa dahulu...
tpy apabila masa dah lama berlalu dan org yg kita kenali dahulu sudah lama kita x hubungi...
di situ kita dah menyebabkan satu perpisahan...(apa aq merepek nie..hehe..lantak lah...)
jadi...
kita akan mungkin sedikit kekok untuk bertegur sapa....
adakah sebab kita 'KEKOK' bole menyebabkan org mengatakan bahawa kita sombong...
ini memang x patut...



aq ada search kat internet pasal SOMBONG...
actually aq bukan x paham pasal sombong tpy aq x paham kenapa org sekeliling kita selalu menjadikan kita sombong...(mesti x paham kan..heeee)
maksud aq...
orang selalu saja kata kat kita perkataan SOMBONG...
padahal diorang x tahu pown kita nie actually sombong ke x...



nie jer yg dapat aq search kat tnet tgah2 malam nie...heeeeee
pa pown aq x SOMBONG...heeeee

...kalau lah aq...

kalau lah aq...
seorang yg peramah : pasti hidup aq akan lebih ceria...

kalau lah aq...
seorang yg pemalu : pasti ramai awek akan mula dekat tuk berkenalan ngan aq...

kalau lah aq...
seorang lelaki : pasti akan aq menjadi khalifah yg TERhebat bg negara ku dan menjadi imam untuk keluargaku...

kalau lah aq...
seorang wanita : pasti akan aq menjadi seorang wanita yg solehah dan isteri yg taat kepada suaminya...

kalau lah aq...
seekor semut : pasti aq akan lari tinggalkan dunia ini supaya aq x mati dipijak oleh manusia...

kalau lah aq...
seekor gajah : pasti aq akan bantu manusia@binatang yg dalam kesusahan...

kalau lah aq...
seorang ahli sihir : pasti aq akan DOAkan kesejahteraan umat2 di muka buni ini...

kalau lah aq...
seorang pemimpin : pasti aq akan pimpin dunia ini dengan penuh kekuatan dan keyakinan...

kalau lah aq...
huuurrrmmmmmmmmmmmmmm.....

tapy siapalah aq...
hanya manusia biasa yg hanya mampu berDOA dan berSERAH kepadaNYA...
aq bukan sesiapa...
aq cuma manusia yg hina yg belum tentu layak di SYURGANYA...
andai aq menjadi semua yg diatas..

PASTI AQ SEKARANG BUKAN AQ...

Wednesday, November 17, 2010

...cont 'kisah hati terluka'...

ha....
ari tue aq da cite sal kisah tentang pasangan suami isteri nie kan....(nak tau tekan nie)...
nie cite masa pagi raya ajie...

masa aq n my untee pegi umah diowang masa pagi raya ajie tue...
kitwg tersempak ngan anak dia yg ke-5 (klu x salah aq)...
anak dia tue pompuan n dah berumur la n kawen MUDA...hehehe
hati aq asa tenang la juga lepas tgk ada anak dia yg dtg...
tpy tue pown datang kejap jer...
just nak bg ketupat n rendang...
huuurrrrmmmmm....
xpe la asalkan dtg gak...
tpy yg menyedihkan hatie nie...
si suami a.k.a si bapa...
mengangis di pagi raya tue kenangkan nasib dia...
hurrrmmm....
nangis dia memanggil nama2 anak dia...
dia tya anak dia yg ke-5 tue...
bapa : *&^% mana kakak2 kau yg lain...ayah nak jumpa...bawa ayah g jumpa diowang boleh x...
anak : abah p la siap lu..nanti cek bawa...
huuurrrmmmmm.....
yg si anak plak dah tau bapanya pekak...dia g cakap slow2...
tpy xpa la...
maybe lepas aq balik tue diowg bawa...
(tpy still ada kemuskilan...diowang naik lori...abeh tue mana nak letak owg tua tue...huurrrmmmm)
lepas aq tgk si suami tue nangis...
sebak atie aq...
zaman skang nie pown still ada owg yg sanggup wat cam tue kat mak bapak diowang...huurrmmmmmm....
kita doakan je la moga2 pak cik nie mendapat kebahgiaan drpda anak2 dia...huuurrrmmmm....
amin......

...persiapan raya ajie (semalam)...

hurrrrmmmmmmmm.....
actually x banyak nak story...
haha...just nak nunjuk sedikit sebanyak persiapan yg family aq wat...hahaha
just look @ da picture k...heeeeeeeeee

...LAYAN...









eh...
da satu g...
ari nie wat koew teow TENG'S....
actually aq pown xtau apa jenis koew teow...hehe
makan jew..janji sedap...hahahaha
ok lah..nak sambung beraya lagi...daaaaa....

Monday, November 15, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...


hurrrmmmmm.........
dulu klu nak sambut aidiladha jer mesti byak la yg wat korban sana sini....
skang dah bole dilihat nyak dah yg x wat mcam dulu2....
hurrrrmmmm....
tambah2 kat family aq...
kitawang maybe tahun nie jer yg x wat...
hehehe...
tpy tahun depan kena wat la...ahakzss....
dikesempatan nie aq nak ucap selamat hari raya aidiladha kepada semua...
nak minta maap klu da silap dan salah..(eh bukan sama je ke)
hurrrrmmm.....(dalam blog aq mesti kena ada 'HURMM')
hahaha.....
tuk kawan2 aq gud luck eir kowg nya exam...
tuk dak2 POLI...sabar yer tunggu result kowang...26 hb 11 maybe kuar...hehe
pa2 pown...
sapa yg duk dekat2 ngan umah aq jemput la dtg umah....(klu x malu la....haha)
n last 4 not list...'SELAMAT HARI RAYA KORBAN'...hehehe

Sunday, November 14, 2010

...kisah hati terluka...

huuurrrmmmmm.....
nie ada satu kesah baru yg aq dapat minggu nie.....
ada sepasang suami isteri yg tinggal berdekatan sini yg umo hampir mencecah 90 tahun...
hurrrmmm....diowang nie actually ada pertalian darah dgan aq....
huuurrrmmmmmm......
diowang nie mempunyai anak yg ramai dan semua anak diowg tinggal asing ngan diowg....
yang si suami sangat lah tua dan sekarang menghadapi penyakit seperti PEKAK, RABUN, and sakit badan...(itu biasa la)
yg si isteri plak....
sakit lutut seperti dah susah nak berjalan....
ada sepasang suami isteri di belakang rumah diowang yg merangkap ANAK diowang...
diowang tue jual besi buruk ja...
huish...
diowang tue memang xda hati perut langsung...
ada ke patut bila datang je malam...
diowang hanya bagi 2 lampu saja yg menyala dalam rumah MAK BAPAK diowang...
dah la owg tua tue sakit...
kang klu jatuh mcam mana...
kesian kat dua owg tua tue....
hurrrmmmm....
tue baru kisah sorang anak...
nie ada lg satu kisah yg penah aq bgtau dulu....
yg si ayah nie nak la melawat anak2 dia sebab "ANAK2 DIA X NAK DTG MELAWAT"....
skang nie...
yg si ayah dah memang x larat nak melawat anak dia...
aduuuuuuuhhhh.....
kenapa la anak diowang nie sampai hati wat mcam nie....
klu aq nie bole bela owg tua tue dah lama aq bawa balik umah....
tpy masalahnya diowang STILL ada anak....
BUKAN 1 tapy BANYAK.....
skang nie si ayah tiap malam asyik memanggil jer nama anak2 dia....
sedey bila aq dengar......
dah la masa ujan...abeh umah diowang dimasuki air....
aq n family hanya bole pegi bersihkan, bagi makan, n tolong apa yg patut...
SEBAB diowang tue ADEK BERADIK KAMI...
klu la diowang bole kami bawa balik...hurrrrmmmmmm...
lebih baik TUHAN ambik jer nyawa diowang daripada SEKSA diowang sebab SIKAP ANAK2 DIOWANG...
tue la manusia zaman skang...
x pernah nak kenang jasa mak n ayah......

Saturday, November 13, 2010

...abeh dah sem 5....

hahaha....
td merupakan last paper untuk semester 5...huhu
x sangka tol cepat masa berlalu...heheh
dulu masa sem 1 asa lambat sgt nak abeh blaja...
tpy skang bila dah abeh sem 5 asa cam kejap plak blaja kat poli nie....
huuurrrmmmmm.....
hopefully la sem depan aq dapat AKJ...
aq harap sgt...at least 3.8....
aq memerlukanya untuk mendapatkan biasiswa dari JPA...hahaha
kawan2 aq ples doakan kejayaan aq k....
n aq sentiasa doakan kejayaan korang....
hurrrrrmmmmmm....
however...
x saba rasanya nak g cuti2 malaysia wit class mate...harap2 jadi la wei.....
dwet PTPTN masyuk je kita jalan k...
x kesah la ank g mana pown...sebab kakak aq dah approvekan viva dia...hahahahhaha
arrrggghh...ngantuk la....
daaaaaaaaaaa....nite tido lu...
t sambung berBLOG......byue