C.L.I.C.K

Sunday, February 20, 2011

faceBLOG..??

huuuuu.....

dunia blogger skang pown da maju erk....siap ada faceBLOG lg.......haha....xtau la best ke x cos aq pown bru try nak join...mana la tau kowt2 terpilih tuk join kew...heee....

by da way malas nak citer byak2...korang click je la nie....FACEBLOG...


P/S : jom ramai2 kita join...heee

Wednesday, February 16, 2011

duit sudah abeh...!

salam....selamat petang...n salam satu malaysia...wah tersangat la happy yer saya ari nie...heee....padahal dwet dah abeh...OOOooopppssSSS...actually bukan dwet aq yg dah abeh..sajew jew nak wat post free tuk nuffnag..heee...post nya cam ginie...


" duit sudah abeh, xpa...jom ramai2 kita daftar kat nuffnag (but make sure masa daftar tue korang nya blog dah pown dikenali ramai)...click jew icon nuffnag kat dalam blog aq nie tuk ke pautan seterusnya "


ha...tue jew actually aq nak post ri nie...maklumlah...tarikh akhir untuk menggunakan internet nie dah bakal tiba....lepas nie maybe x update sgt kos akan terlibat dengan pembentangan projek, final exam n dah nak abeh sem dah nie...lagi berapa minggu jew aq akan bebas sebagai graduan DIPLOMA...wah2...tue yg happy sangat tue..heee



P/S : x sabar nak dapat anugerah kat pra konvokesyen esok kat politeknik..heeee

Tuesday, February 15, 2011

lirik lagu selalu ada aiman ft heliza

(Aiman)
Dari dulu,
tanpa jemu hanya satu,
dalam rindu..

(Heliza)
Hari-hari kumenanti,
dengan erti mengasihi..

(Aiman)
henur waktu yang berliku,
masih mahu bersamamu..

(Heliza)
Memahami,mengenali,
tiada lagi menyendiri…

c/o(Aiman / Heliza)
Kau selalu ada, tika gelisah,
kau beri senyuman, bila kuresah,
kau janji setia, setiap kisah,
hingga berjauhan, tetap di wajah..

Dan..terindah

(Aiman)
Seringkali takkan pergi,
silih ganti,teman ini

(Heliza)
Mula temu,malu mahu..
musim lalu,kita pilu

(Aiman)
Percayai tak mungkiri..
demi suci tulus hati..

(Heliza)
Sinar bayu, menyisir sayu..
kepadamu,dariku..

ulang c/o

Terima apa saja bezanya semua kita..
kebenaran kejujuran…

ulang c/o(2x)

Kau selalu ada
selalu ada..woo..ada kita..

Monday, February 14, 2011

resipi terkini : kenbekuasonis

heee...hye semua...kali nie nak wat post pasal masakan plak...actually bukannya pandai pown masak2 nie..tpy just nak share je la...heeee

menu untuk hari nie merupakan campuran bahan2 yg aq beli n aq masak jew...hahahha....tpy at the end of this..result dia boleh tahan la...sangaaatttt la sedap tpy aq tau aq puji diri sendiri je nie...heee....
n bahan2 cukup la senang...bajet x sampai 5 enget pown...just kentang,bawang besar, kecil, putih, sos, mayonis, kicap n sedikit garam....sos n kicap just ambik yg sedia ada je..heee

k lah jom kita start masak..heee
first kowg g la kat dapur tue dulu...heee
ok..
1 : goreng kentang segaring yg boleh..klu boleh tue..bg la da rasa masin2 cikit...
2 : guna periuk baru tuk goreng bawang besar,putih n n bawang kecil...
3 : then goreng sampai naik bau..heee
4 : pas tue masukkan sos dalam 1 setengah gelas tea...then masukkan sikit air tuk tambah kuah...
5 : masukkan sedikit sahaja kicap tuk tambah warna...heee
6 : then masukkan garam secukup rasa....7 : nie step last...korang masukkan kentang yg dah digoreng tue dalam kuah sos td then korang kacau sampai kuah pekat...

huuurrrmmmm......then kwg ambik pinggan n siap untuk dihidang..n masa hidang tue masukkan la mayonis ckit..klu x suka x yah la..heee...kalu x sedap mungkin sebab tangan kowg kowt...x PEDO..heeeeee...selamat mencuba...



P/S : sedaaappp...lepas makan masakan sendiri...heee

Saturday, February 12, 2011

cover letter

huuuu.....post kali nie actually pasal asigment aq yg da 3 minggu tertangguh...heee...actually bukan apa...cuma malas cikit nak wat cos tarukh penghantaran tue esok (14 feb 2011)....heee...ha aq kena wat pasal cover letter...mula2 tue ingat tersangat la susah..tpy selepas belek LINK nie...rasa mcam senang la pulak..(eh bukan copy n paste k...)...aq just buka tuk tgk cara diowg wat cover letter jew la...ye la aq skang sem 6 jadi kena la wat cover letter nie..bru la tau nak cover letter cam na n bru la senang nak minta kerja kat syarikat2 besar nanti...heee..

bru ingat nak upload pic bg korg tgk cam na aq wat cover letter aq...tpy tnet nie memang tersangat lembab n aq rasa mcam nak hempuk je tnet nie..(bukan notty toshie aq la..heee)...

P/S : heppy cos 1 asgment da siap..but then tingat plak projek yg x jalan2 g..heee(aduhh..penin den)

cerekarama : ampunkan aku

sedeyyy..tue je yg mampu diungkapkan wat masa sekarang...huuurrrrmmmmmm...suka akan watak sheila rusly.....dengan lemah lembutnya, suara yg sopan n digelar ummi plak tue..besstttt sgt....n suka jugak akan watak fauziah nawi sebagai mama...dia klu bwa watak garang2 n keturunan owg kaya memang jadi n memang xleh dinafikan dia pelakon yg sgt profesional....tpy x suka akan watak ...knapa la terlalu ikutkan sgt cakap si mama tue..tau la klu kita bangkang t xleh masuk syurga tpy x salah klu kita bangkang demi kebaikan...huuurrrmmmmmm....
kesian pulak pada erin malik yg mana dia x dapat rasa kaseh sayang dari ummi...n hanya dapat dari mama dia iaitu sara lakonan zila bakarin...tpy ummie memang best...dia sayang sgt pada anak2 dia di KEWAJA...huuurrrmmmm...memang seronok la tgk cita nie..hope sheila rusly dapat wat lagi cita2 sebegini....walaupown aq nie bukan perempuan tpy aq dapat rasa akan kesakitan hati diowg melalui cita2 mcam nie..heeee..

jadi sebagai pengajaranya jganlah kita pandang serong kepada sesiapa pown...x kira la anak luar nikah kew, anak haram kew, anak yatim kew....sama2 la kita HINDARI ZINA...heeee

P/S: eh x sangka plak aq tgah komen pasal cita owg..heee....ok la time to sleepppyyy mimpi..heee

jadi jugak akhirnya

hooorrrrrreeeeeeeeyyyyyy...
x dapat nak gambarkan betapa gembiranya aq saat ini..heee...akhirnya header yg dah lama aq impikan dapat menjadi kenyataan...walaupown x secantik mana tpy aq still hargai hasil kerja tgan aq nie...heee....punyala mencari..bru semalam aq dapat tahu cara nak wat header nie...thank kepada yg membantu n ada dua blog x salah aq yg tutut serta secara x langsung sebab aq g tgk tutorial diowg...tpy rasanya x sempat tinggalkan jejak tpy klu diowg terbaca blog aq n x tau sapa....pandai la korg maafkan aq eir..heee....


P/S : speechless la..tue yg mampu tulis saja...heeeee

tension

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
lega rasanya dapat jerit kat blog nie,.....huh

memang tension sgt....nie semua pasal header blog....kenapa la xleh nak upload eir...aq pown pelik..padahal tnet ok jer....nak kata laju x la...tpy buka blog laju jew...selalunya loading lama...tpy skang kejap jew...n yg pelik napa header blog xleh upload eir...huuurrrmmmm

ke sebab header aq tue dalam format PNG....aq pown x sure..semalam upload kejap jew...x sampai seminit pown...nie dah berjam2 aq tunggu but still loading..hurrrmmmmm....

P/S: still tunggu klu2 ada keajaiban berlaku...heeee

Friday, February 11, 2011

pendapatan lumayan

heee....
post yg kali kedua tuk hari nie...wah2...
tadi time asyik2 berblogwalking tiba2 tersinggah dalam blog mai lurve n terbaca la post dia tentang heartbeat...huuu..asa cam best plak..boley gak tambah pendapatan n yg best lagi...x ganggu pown status nuffnag kita....heee

haaaa...malas la nak cita lebey2..nie aq nak ajar cara nak join...klu x paham leh tya cik mai lurve k...

first yg korg kena wat ye lah click jer kat :
mana2 iklan heartbeat kat blog aq nie

then click :
icon heartbeat kat dalam page heartbeat tue

pastue korang click :
create acount

then masukkan la :
maklumat kowg cam email adress,password n then click I AGREE

pastue kowg just :
continue jer

bila kowg dah join heartbeat nie :
kowg click 'join HB!Affiliate'

then kowg click :
ONLINE APPLICATION

pastue isi je semua maklumat yg dia nak..then kowg click pulak :
my HB!Affiliate

and kowg ambik get code then kowg copy n paste jer kat blog....n setlle...

P/S: penat jugak nak dapat dwet lebey nie...heeee

aq blaja cara na wat HTML..?

salam semua...entry kali nie agak seronok bg aq...cos first time dalam idop aq aq leh wat coding HTML sendiri...heee....nie semua disebabkan oleh subjek elektif yg aq pilih masa sem 6 nie...heeee
tpy xda la sepandai sifu aq CIK FARAH...heeee

kali nie blog aq da berubah dr semak ke tenang..hee...x perasan plak blog yg aq wat dulu tersgtla semak...naseb baik ada sifu aq...leh gak dia tolong aq..heee....tolong apa...?

tolong tgk jerrr...heee....n da la tolong gtau sikit2 pasal blog...biasa la aq nie x pandai pown...heeee....tpy dia memang sifu yg baik...dia swoh aq blaja kat blog owg yg ada tutorial...hee....dia bg aq cara untuk berdikari....heeee...bijak x dia...eh tersilap puji lebih2...t kang kembang terlebih pulak...heee

huh...aq nie suka lari dari tajuk kan...padahal nak cita pasal HTML yg aq blaja..heee....
pasal HTML actually aq blaja cikit je...bru wat 1 experiment...just wat coding2 tuk letak ayat,paragraph,gambar n color dalam page je pown...experiment yg kedua xtau plak t wat pasal pe...jadi skang bila aq tgk coding2 nie boleh la aq paham cikit...klu x dulu aq tgk coding nie aq cakap kat kawan aq 'eh knapa byk sgt tulisan merapu nie'....heeee...tpy skang semua aq dah tau...klu nampak lain sikit aq x ubah la...hee...klu da tulis maklumat kita aq boleh la ubah.,...heeee

huh..pasal projek plak...aq tension tul sekarang nie....projek x siap2 lagi nie....asyik2 litar PIC jer yg x jadi...aduh tension aq....owg lain semua dah siap n tunggu nak present je...yg aq nie...bru dua tiga litar yg da siap...tue la..dulu masa sem 5 xnak wat betul2..sekarang da sem 6 baru nak kelam kabut kan...heee...bydaway lantak la...aq da redha da...dapat C pown xpa asalkan jgan repeat suda...xnak dak walaupown hanya 1 semester di sini...heeee

P/S: nak tido jap...then jap g malam nak g lepak2 kat umah membe...heee

Tuesday, February 8, 2011

Give thanks to ALLAH,,,

Heee…kali nie post tentang test plak….x sangka ada yg sanggup tag aq…n owg nya nurwardah….hurrmmm….xpa2 aq try wat…ha…xkan aq sowg jew yg wat….xpa t aq tag lg owg tuk wat….

Tpy main nie ada peraturan dia…antaranya ialah…:


1. korg mesti dgr lagu dalam bank music korg yg tersendiri…then click ON SHUFFLE…

2. lagu yg korg dgr seterusnya akan jadi jawapan untuk soklan yg korg kena jawab…tiap satu lagu adalah jawapan bg tiap satu soklan.

3. Pas tue korg jgan la kekwat sgt..tag la soklan nie tuk blogger2 yg lain…

4. gunakan tajuk lagu yg terakhir sebagai tajuk post anda k..heee


Heee….n soklan2 yg perlu korg jawab adalah seperti di bawah :



1. If someone say, "Is this okay?", you say?

OMG - usher feat will.i.am

*betul kew apa aq wat nie…heeee


2. How would you describe yourself?

Favorite girl – justin bieber

*huh…apa la…suka someone jew….heee


3. What do you like in a guy/girl?

Silly lily – bunkface

*owh…xkan aq suka lilly yg bodo plak..heeee

4. How do you feel today?

Party all time – black eyed peas

*yaaa….ari nie xde kelas..jadi asa mcam nak berparty plak..heeee

5. What is your life purpose?

Soledad – westlife

*uhhh…mcam soledad la…baik jew…(kowt)

6. What's your motto?

Pieces – sum41

*hahahha…lebih kurang la…byak sgt..heee

7. What do your friends think of you?

Paparazzi - lady gaga

*eh…x sangka plak..suka la jugak menyibuk hal owg…hahhahha

8. What do you think of your parents?

Starlight – muse

*huu…diowg la cahaya n diowgla bintang aq…heeee

9. What do you think about very often?

Video phone – beyonce feat lady gaga

*mana da….kadang2 jew tgk video kat fone…heeee

10. What is 2+2?

Boulevard of broken dreams – greenday

*uh…mimpikan no nie sampai musnah semuanya..heeee

11. What do you think of your best friends?

Nobody – wonder girl


*ada la…tpy xde nobody yg anggap aq best fren..heeee


12. What do you think of the person you like?

Macy’s day parade – greenday

*mcam 2 la kowt..heee

13. What is your life story?

Reptilia – the strokes

*huuu…memang buas mcam reptilia..heeee

14. What do you want to be when you grow up?

We made you – Eminem

*hahah….aq jadi owg yg Berjaya n boleh wat org..heeee

15. What do you think of when you see the person you like?

Live like we’re dying – kris allen


*memang kesian kat dia….hidup pown mcam nak mati dah..heeee


16. What will you dance at your wedding?

Through the trees – low shoulder

*hahaha…leh wat kenduri kat taman yg ada pokok..heeee

17. What will they play at your funeral?

Fashion – lady gaga

*ye la..masa hidup xnak berfesyen langsung..heeee

18. What is your biggest fear?

Try sleeping with a broken heart – Alicia keys

*xmo2…sakit o..heee

19. What is your biggest secret?

Pyramid – charice feat iyaz

*ya…sebesar pyramid kowt rahsia aq..heeee

20. What will you post this as?

Give thanks to ALLAH – Michael Jackson

*syukur sgt kos diberi kesempatan tuk jawab test nie..heeee

Last 4 not list…..owg lain plak yg kena wat test nie…n owg2 nya ialah…:

FARA

ANEM

GADIS SEMASA

CIK ZALINA

Z.A.R.A

AZi NUR

HAJAR

SYEEZACK

NUREZZAT

KMVSBLOGGER


huurrmmm...aq tag 10 jew...kos still bru n x ramai follower lg..heeeee...

ok lah....time korg plak wat k...seee yaaaa....


P/S : pening la..huuuuu

Monday, February 7, 2011

penat time...

huuurrrmmm....nie nak wat cikit post la sementara tunggu wifi aq yg akan abeh lagi beberapa minit dr sekarang....huurrmmm....

susah la sekarang nie...internet susah dapat la kat sini...nak dapat 1 bar pown susah skang nie...nie bila dah dapat..mula la on9 24 jam...padahal beli wifi pown 3 jam jew....tue pown singgit jew...huuurrrmmmmm.......

ha..pasal tag yg wardah bg tue...aq x wat lg...xde masa la skang nie...isya'allah esok lepas kelas wat la...maklumlah sekarang nie lg brapa bulan ja dah nak abeh dah blaja...lepas tue plak projek x siap2 lg...

esok ada kelas projek...xtau plak nak tunjjuk apa kat lec...cam takut pown ada...tpy redha jew la....jadi ke x....hantar jew la...heeeee

k lah nak tido dah nie....lepas makan td asa ngantuk la plak...heeee...

P/S : tido beberapa jam untuk bangun ke kelas plak....

Sunday, February 6, 2011

GEMOOOOK

huuuu....entry kali nie agak pelik cikit cos aq dapat ilham masa ngah blaja lam kelas...nampak sgt kan aq nie x fokus masa lam kelas....
mau x nya...blajar english time kul 11 sampai 12....time tue dah la ngah ngantuk....tambah plak aq tido pown lambat....huuuuuhhh...sampai lec tegur la...aq menguap lam kelas....sambil2 tue teringat plak aq kat idola2 aq iaitu adibah noor n dina....actually aq da lama minat cuma x fanatik sgt la....
terasa aq bila kak adibah noor cakap 'klu da minat kat dia, ada ke album tuk sokong dia'....aq pown terasa la...cos aq memang jarang beli2 album nie...klu konsert ok la....g pown aq nie bukan nya dr keluarga yg berada...daripada aq beli album baik aq beli makanan...boleh makan sebulan...heeee

back to the title...actually aq suka, hormat n percaya kat org gemuk..nak tau kenapa...?

nie sebab kebanyakkan n bole dikatakan semua owg gemuk yg aq jumpa semuanya baik hati n x pernah aq jumpa owg gemuk yg jahat....kebanyakkan diowg semuanya merendah diri n baik hati owg katakan...heeee

tpy klu owg gemuk yg jenis nak kuruskan badan tue aq x suka sgt kos diowg xleh tima keadaan diri diowg sekarang....tpy sebgai manusia mesti kita nakkan yg terbaik tuk diri kita kan..bg setengah owg...kurus lebih cantik or lebih berkeyakinan klu jumpa owg lain....huurrrmmmm...

ok la..da time nak g jawab test..ntah pa pa la lec aq nie..nak wat test pown nak kena internet2 segala...heee.....

P/S : nak jalan2 tgk owg wat test dulu...n lepas tue aq plak...heeeeee

‘party’ cara kami...

Huuuu….best giler dapat bercuti selama seminggu nie…tpy dalam suka2 nie..teringat plak asgmnt2 yg tertinggal n x buat lg…

Math,micro c, projek n yg paling best nya…semua tue x sentuh2 lg…2 la org cakap nikmat bercuti sampai semua keja boleh lupa…heeee

Huuurrrmmm…bila ada time nak wat keja2 tue jadik malas plak….n bila rajin nak wat keja2 tue tetiba je ada je yg ajak kuar g lepak…arrrgggghhhhh…tension betul…klu x ikut t owg cakap belagak plak…jd terpaksa la ikut an…heeee

Back to the title…’party’ cara kami..heee….actually bukan apa…..teringat kata2 someone nie…..dia cakap ‘amboi syok noh p ‘party’ sampai x ingat nak balik rumah’….actually bukan party pown…party cara kami nie actually berkenaan ngan keseronokan saja….x lebih dr tue pown….bg aq(owg kampung) klu g karaoke tue dah kira social sgt dah….tpy bg diowg(owg Bandar) karaoke tue perkara biasa…(betulkan klu salah)…heeee…hari nie (rabu a.k.a 2 feb 2011..sowie lambat upload..heee)…aq kuar ber’party’ ngan sepupu aq…hee….just tgk wayang n karaoke n pas tue dapat plak sepasang kasut kat TOP FASHION..heee…

Heeeee…..hah..jgan terkejut plak aq cakap tue semua party..cos bg aq party tue adalah keseronokan..x kisah la apa pown yg aq wat n seronok…aq panggil tue party k…klu aq main badminton n aq asa seronok…aq panggil la tue party…klu aq masak n aq seronok..tue pown party bg aq….cos aq adalah aq n aq x kisah apa pown…..fikiran aq, aq je lah yg tentukan…betul x..?

Ha..!

Pasal wayang plak..aq tgk cita khurafat(agak lamabt la)…n the green hornet….dua2 memang best..x dapat dinafikan lg…sebelum terlambat..tahniah la wat shamsul cos dapat wat aq asa takut bila tgk cita khurafat tue….all the time asyk antu je..sampai cousin aq takut nak tgk…bila tgk je asyik terkejut je…n x lupa cita green hornet yg terrrsangggggaaaattttttt la best….actually xda senikata pown kat bawah tue but tgk saja pown dah bole faham…selamat la aq nie faham juga bi nie…(muet band2 jew..heee)…

Huuurrrrmmmmmm…rasa penat la pulak…balik dr party n taip2 nie…jap g kul 12 malam nak g ambik kawan aq plak kat terminal penang…dia bru balik dr Pahang…almaklumlah owg TLDM…hee….ok la..nak wat preparation nak g ambik kawan aq jap g…heeee…..

P/S : nak tgk hantu kak limah la kejap...heeee