C.L.I.C.K

Sunday, June 23, 2013

NIA IZARA @ SITI HAJAR

assalamualaikum dan salam sejahtera....lega rasanya dah balik ke PENANG...hope cuti semester 3 bulan nie dpat mendewasa aq...kelmarin pergi shopping ngan kwan2 kerja dulu...n u know what sambil shopping sambil cari kerja part time doh...hahahah...ada la satu kedai nie nak pekerja...tp bulan depan n aq harap sgt2 yg next month diowg akan kol no aq n bukan kol no org lain...aq nak gak keja tue...tgk mcam best je....actually kak aq swoh pilih keja between mall n factory....klu factory raya leh cuti n then gji boley tahan but kerja byak la.....n for mall raya i think raya ke-2 dah kena kerja n then gaji pun ikut jam...hope leh la dpat byak..hehehe...bydaway kat penang pun skang dah nak jerebu tp xda la seteruk melaka...hahaha...nasib dah balik kg klu x jenuh nak pkai mask kat melaka tue...buat sesak nafas je...hehehe...

back to the topic..NIA IZARA actually my new ADIK but mum n dad are different..actually mak si NIA ni maksu aq n dia dah meninggal lepas lahirkan nia...sebelum dia meninggal dia wasiatkan NIA kat mak aq...n thats y la skang mak aq kena jadi mak lg...maksud aq kena jaga BABY laaa.....haa pasal SITI HAJAR lak actually bru je td my mum said NIA IZARA juga dipanggil SITI HAJAR...wah wah wah sampai dua nama dia ada skang nie..heheheheh

tgah tgk TV nie

hye awak awak semua...my name NIA IZARA BINTI AZIZAN


P/S: impian IBU NIA adalah nak anaknya PUTIH dan COMEL macam baby2 yg lain.... :(

Sunday, January 20, 2013

Sesuatu Yang Tidak Dijangka


“jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran, masa yang sedang kita isi dengan amalan dan masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan”

Assalamualaikum, sesuatu yang tidak dijangka...?? means ; sebenarnya semalam abg aq nie ha…dengan tiba2 jer dia balik umah…dr kelantan lak tue….yg peliknya anak dia x sekolah ke hari ahad….hurrmmmm….tp xpa la at least aq dpat gak bersama2 anak buah aq lepak2 kat tepi pantai…hehehhe…bydaway…20 jan 2013 nie merupakan hari lahir seorang sahabat baru aq kat UteM… Akmal jugak nama dia,,,tp dipanggil AZO…aq plak dipanggil ABO…x kisahlahh asalkan org kenal jer aq….oohhh dan juga untuk AZO semoga dipanjangkan umo dan selalu dimurahkan rezeki n welcome to the 20 an….hehehe…

Back to the tilte.. actually hidup kat dunia x mudah sebenarnya…memang tiap hari kita akan lalui dengan penuh dugaan dan cabaran….memang sesuatu yang tidak dijangka akan sentiasa terjadi dalam hidup ini…x payah kot nak bg contoh…mungkin pembaca semua pown paham kan mcam mana…

P/S : semoga hidup dapat diteruskan lagi dengan keredhaan dripada ALLAH….:)

Saturday, January 19, 2013

Bosan - stacy

BOSAN - STAC
Kelmarin ku lihat kau berenang gaya kuak dada
Kau berjalan megah sungguh sasa
Perasaan kau superman

Semalam ku dengar kau bercakap kosong tak berakhir
Kau memaki hamun orang lain
Perasaan kau superstar

Tak sangka hanya sekelip mata ku jadi begini
Aku bo bo bo bo bosan
Aku Bosan dengan bla bla bla
Bla bla blabla

Mulut mu
Cukup malas aku
Dengar alasan mu
Kerna aku terlampau
Bo bo bo bo bosan

Mengapa agaknya ku menganggap
Kau berlagak kaya
Pakaian tak pernah tak bergaya
Namun ku tak percaya

Ataupun aku yang selalu suka bertukar angin
Bersifat tak pernah puas hati
Tak mungkin dan tak mungkin

Tak sangka hanya sekelip mata ku jadi begini
Aku bo bo bo bo bosan
Aku bosan dengan bla bla bla
Bla bla blabla

Mulut mu
Cukup malas aku
Dengar alasan mu
Kerna aku terlampau
Bo bo bo bo bosan

Aku bosan dengan wa wa wa wa wa
Mengada
Aku tak peduli
Biar kau dibuli
Kerna aku tak tahan
Bo bo bo bo bosan

Bosan dengan perwatakan mu ini
Bukan dengan fizikaliti
Kau ingat aku salah
Tapi aku selalu mengalah
Dengan kamu

Paling aku benci
Bila tawar hati
Jangan buat aku bo bo bo bosan



p/s : lagu akustik nie laaaa yg aq first dgr kat astro...best...JOM layan.... :)

Monday, November 5, 2012

...Sebulan Di UTeM...

annyeong
salam 1 Malaysia
minggu nie nak share sikit-sikit pasal UTeM


yg nie boley ambik kat UTeM
actually aq dpat UTeM nie pown last minit
x sangka lak impian yg dulu2 tue leh jadi nyata
ari khamis dapat col dr UTeM
then ari Jumaat terus anta surat resign
memang pengalaman terbaik ar

apa-apa pown nak ucapkan tq kat family n kawan2 yg selalu doakan aq
hope u guys also be the same
sentiasa berjaya dalam hidup

oke
lepas nie 4 tahun kita akan ketemu

P/S : Demam selsema :(

Monday, June 27, 2011

...technicion or juruteknik...


arrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.............
salam semua...lama da aq x update blog nie kan...nak kata sibuk cde la sgt tpy sebabnya xde tnet jew kat umah.....heeee
nie pown pinjam yg cousin aq nya....huurrrmmmmm
tpy skang sejak seminggu yg lalu aq busy la...hurrrmmmm
maklumlah owg dah bekerja kan....heeee
aq pown x caya skang aq dah jd TECHNCION da...heeee
bydaway aq rasa cam x sesuai jew ngan aq...klu ENGGINEER tue bru la sesuai ngan aq...hahahaha
lawak mendengar...heeee

hurrrmmm da seminggu aq bekerja sebagai technicion nie....mcam xda pa pown yg aq blajar...tpy setakat tgk2 then aq paham la..heee....
sgt gembira bekerja di situ tpy bukan sebab keja but sebab gaji..heee
x pernah la aq keja gaji 1xxx...heeee....
maklumlah aq nie baru lagi dalam bidang nie...jdi gaji pown sikit jew...heeee

ok la nie pown bru balik keja tingat nak update blog kejap....huurrmmmm

p/s : nak mandiiiiii.........

Tuesday, May 3, 2011

new life

assalamualaikum...n selamat jumpa kembali.....dah lama rasanya x update blog nie....
rindu la pulak...tpy nak wat cam na....sejak dah abeh study kat politeknik...kewangan pown dah kurang n dekat kg susah nak dapatkan line internet...harapkan on9 guna wifi hp jew.....

skang still berdebar2 menunggu result...ntah la bila nak kuar nya result tue....huuurrrmmmmm...cos soalan yg dijawab ari tue sgtlah susah bg seorang yg blajar last minit mcam aq nie...by daway aq syukur sgt kos ada kawan2 yg sudi blajar sama2 n sudi mengajar aq walaupown cikit jew....huuuurrrrr

sudah seminggu berlalu perpisahan aq ngan kawan2...heeee...bydaway sgt2 la sedey cos lepas nie dah xleh nak lepak ngan diowg dah....
klu ikutkan boley jew...tpy keadaan yg menyebabkan susah nak jumpa...huuurrrmmmmmmmmm
buka FB td...tertgk pulak video yg dibuat oleh HURUN...sgt sedey...cos aq sgt rasa bersalah ngan diowg...xtau napa...tpy aq still nak minta maaf kat semua...walaupown x sempat n disebabkan aq malu...aq harap sgt korg maafkan aq....huurrrmmmmm....

to hurun..aq ambik video ang k...nak letak lam nie...heeee


video

enjoy ok...heeeeeee

P/S : seddddddddeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyy.........

Saturday, April 9, 2011

smile @ GENTING...!!

waaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh.......
x pernah terlintas di benak fikiran aq nie nak ke genting...
tue pulak DRIVE sendiri kowt..heee
memang gileeeerrrr la....
nie semua disebabkan kawan aq yg sengal....boley pulak ajak lepak2 kat genting...
aq ingat jauh tpy rupa2nya perjalanan dari tg malim kew genting rupanya sekejap saja.....heeee
x sangka pulak semester last nie leh sampai pulak kat genting nuh...heee
bydaway saat2 d genting memang x boley dilupakan.....
thank to all yg turut serta..walaupown sebab aq korg xleh nak main dalam tue...
tpy kita still leh main dalam snow an..heeee

P/S : malas la nak upload gambar..tnet slow la...heeee