C.L.I.C.K

Monday, December 27, 2010

...sepi...

huurrrmmm...hye semua..dah lama agaknya aq x update blog aq nie....masa memang sgt padat sekarang nie...lepas satu keja dapat lg satu keja....bila dah abeh dapat plak keja lain..huuurrrmm....memang tension jadi student nie...tpy bak kata lec aq 'tension' la yg bakal menyebabkan pelajar mula paham untuk belajar..hahaha..bg aq memang x masuk akal...heeeee....

untuk pengetahuan semua...aq dah beli notebook baru untuk digantikan dengan laptop acer + E-view PC....hahaha...aq beli notebook toshiba n diberi nama 'Notty Toshie'..heeee...tpy x brapa best cikit cos skrin cuma 10.1 je...jadi aq terpaksa la besarkan mata untuk tgk skrin..heeee...

sepi kali nie bermaksud aq sepi dengan dunia aq skang...actually bukan sepi apa pown..just aq rasa mcam keseorangan je....maybe sebab aq skang nie dah jarang rapat ngan owg....huurrrmmmm....pas tue plak dak2 umah aq skang nie tgah berkursus di UTM kuala lumpur....huurrrmmm....yg tue xpa la cos aq pown aq berkursus pada 16 hb 1 2011...heee....

huurrrmmmmm....kali xda cita menarik la nak tulis....actually aq xda mood nak berbloging wat masa sekarang..heeee...n bydaway....aq akan cuba wat kisah cinta part 2 secepat yg mungkin..heee...k lah...

Saturday, December 18, 2010

...kisah cinta part 1...

heee....ari nie bila terbangun dari tido....teringat plak aq akan satu kisah cinta yg x akan tamat...wah..!
mula nya aq pown terpikir jugak 'mcam mana nak wat kisah cinta nie...cos kisah nie kadang2 je aq ingat...hurrmmm'...apa2 pown korg smua just layan je la citer nie k...heeee



...JUST CINTA MONYET...

amin(bukan nama sebenar) merupakan seorang pengawas semasa di sekolah menengah...amin nie seorang yg pemalu dan seorang yg baik hati dan seorang yg peramah jika orang yg mendekatinya itu dia kenal...di sekolah amin terlalu baik sehinggakan kebaikannya itu kadang2 digunakan untuk kejahatan orang lain...that means selalu kena buli la...tpy amin sentiasa kuat sebab ada kawan2 yg sentiasa membantu...kisah cinta nie bermula pada satu pagi dimana amin baru sahaja pulang dari padang ke kelas...seorang wanita dari kelas sebelah iaitu siti(bukan nama sebenar) ddatang berjumpa dengan amin...

siti : hye amin...wat per...baru abes sukan kew...?

amin : eh xde la...mana da sukan pown...saja tgk kawan2 main bola...

siti : aminnn....

amin : yer ada pa...?

siti : dah lama kan kita kenal...kita COUPLE nak x...

tiba2 jer amin jadi tersentak dan badan dia jadi kaku dan x boleh nak berkata2...amin heran sebab selama nie xde pown org yg minat kat dia...dan bila ada...orang tue plak kenal dia dan rapat jugak la dgn dia....dalam fikiran amin masih lagi keliru dengan sikap perempuan tue...

amin : huurrrmmm...aq x kisah...

siti : kalau cam tue nanti kita jumpa kat library k...

amin : ok...

selang beberapa jam selepas itu...tibalah waktu rehat..dan amin dengan segera pergi ke library untuk berjumpa dengan siti...di situ diowg bersembang terlalu lama sehinggakan amin terlupa akan tugas dia untuk menjaga kawasan sekolah...tiap hari mereka berjumpa samada di library ataupown di kanteen sekolah...kadang2 mereka juga jumpa di kanteen asrama selepas makan malam...amin masih lagi x pasti dengan cara perempuan tue...dia terfikir 'adakah perempuan tue saja nak mainkan perasaan dia'...

selepas tiga bulan bersama...amin terjumpa plak dengan nur(bukan nama sebenar) iaitu perempuan dari kelas atas...nur nie kulitnya hitam2 manis...wajahnya xda la cantik sgt...tpy di seorang yg peramah..amin boleh jumpa pown sebab nur nie la yg mula2 cakap ngan dia...actually amin memang suka perempuan yg macam nie jika dibandingkan dengan siti...nur lebih baik dengan amin...dalam asrama...nur dan siti merupakan kawan yg sgt baik dan amin x tahu...pada masa amin kenal nur..nur baru saja putus dengan boy dia...

amin dapat tahu yg nur dan siti adalah kawan baik..maka dalam fikiran dia 'adakah diowg nak mainkan perasaan aq'....siti seorang yg pemarah..ada satu masa dia marahkan kawan sekelas amin kerana bersembang dengan amin...amin agak terkejut tpy apakan daya...amin xnak kehilangan siti...maka dia pown biarkan...amin cuba tackle nur dalam masa yg sama kerana amin kalau boleh xnak couple ngan siti...tpy nur tolak pelawaan amin dan amin redha saja...

pada ujung minggu masa nak balik kg...amin tunggu bus untuk balik n tiba2 amin ternampak siti...amin terkejut sebab siti balik sebelum jumaat dan amin pula selepas...mesti siti dah sampai rumah..tpy yg dilihat di mata amin adalah siti dengan lelaki lain iaitu lelaki dari kg siti...amin tanya kepada kawan dia samada kenal ke x laki td...kawan dia kata tue la boyfren siti...amin x sangka selama nie siti hanya mainkan perasaan dia....sejurus selepas itu bus pown sampai...dan amin balik ke kg.....

masuk ke tingkatan 5...amin masih lagi bertegur sapa dengan siti tpy dalam hati amin hanya tuhan saja yg tahu betapa peritnya dimainkan oleh seorang yg bernama PEREMPUAN...

Friday, December 17, 2010

...DouBle ProjEk...

heeee.....hye semua....kali nie dah x brapa tension sgt....maybe sebab cara lec ajar kowt....actually best jugak jadik ketua kelas...at least dapat gak tumpuan daripada lec n rakan2 kelas...hahahha(poyo jer)...

but ari nie xnak citer pasal keseronokan jadik ketua tpy nak citer pasal projek tuk dak diploma...heeee

actually da 1 projek yg wajib bg dak2 diploma nie...iaitu aplikasi apa yg dah blaja selama 3 tahun kat politeknik..heee...aq n kump aq just wat projek yg simple2 jer...asalkan dapat kuar dengan LULUS dari politenik nie...heee

yg dikatakan DouBle ProJek nie plak ialah sebab ari nie bersamaan dengan 17 dec 2010 kitwg satu kelas kena wat projek tentang perhubungan....almaklumlah kitwg nie blajar mengenai TELEKOMUNIKASI then ktwang kena la masukkan dalam projek mini(nama leb tue bg)...

tiap kump bg projek nie ialah 2 owg jer....tpy kebanyakan nya wat projek yg sama but bezanya cuma kretiviti masing2..heeee

kami actually x dibenarkan untuk menjerit...jadi projek nie amatlah susah(untuk yg x pandai..heee)....ada kump yg menggunakan kertas untuk menyampaikan maklumat iaitu 'tulis besar2 kat atas kertas then tunjuk kat kawan yg diseberang.....ada jugak yg gunakan tin kosong untuk menghasilkan bunyi then org di seberang akan cuba terjemahkan bunyi itu kepada aksara..heeee....(tpy tiap bunyi ada maksudnya and ditulis di dalam sehelai kertas..)

malas la nak citer byk2....nie aq paparkan projek aq..heeee


jarak untuk perhunungan tue memang sgat jauh...


tgk da sowg ngah betulkan tali yg dah putus...heee





nie la plastik yg digunakan untuk hantar maklumat...dimana kertas yg ditulis dengan data yg hendak dihantar diletakkan di dalamnya...heeee

gelung nie plak tuk pegang kertas..heee


nie plak benang tuk penghantaran...

P/S : sedang menikmati movie sorg2...heeeeee

Tuesday, December 14, 2010

...susah la PULAK...

huuurrrrmmmmm.......bermula la sekarang satu perjalanan bg seorang 'pelajar' untuk aq...hahahahaha...x TERsangka subject untuk last semester nie merupakan subject yg RAMAI student 'repeat'....huh...!

y...?

sebabnya soklan final untuk student sem 1 dan sem last adalah soklan selaras untuk seluruh politeknik d malaysia...huuurrrmmmm....

kenapa sekarang...?

kenapa x tunggu aq gred dulu...?

aduyai.....bak kata lec2 aq...'saya boleh ajar ikut silibus jer...pasal final korg baca la apa yg patut eir...cos soklan dah selaras n saya x tahu mana yg kuar....'

huuurrrmmmmm....sepatutnya poli x boleh wat cam nie untuk student2 last...cos diowg dah diajar dari semester 1 bgaimana nak jawab soklan final YG diowg wat sendiri....n bukan ;selaras'...arrrggghhhh....bru nak mantainkan pointer sem 5 tpy mcam x boleh jer....huuurrrmmmm..tpy aq sebagai insan yg hina terima je la.....mana la tau tetiba jer sem nie nasid aq lg BAIK...hehehehe...DOAKAN eir....

P/S : tengah tunggu HP W910i aq di'UPDATE'kan...heeee

Tuesday, December 7, 2010

...beban ke nie...?

huuuuuurrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm....ari nie agak bosan la cos tetiber jer kelas dibatalkan n aq plak x tahu then aq pown g la ke kelas yg sememangnya sgt2 la jauh...huuuuurrrrmmmmm...dah naseb badan la katakan.....tpy xpa aq tabahkan diri juga konon2nya aq x kesah klu owg x bgtau kelas batalll.....

huuurrrmmmm...skang dah jadi beban plak...bila lec bg kat aq nota n swoh aq edar2kan......huh..!
memang sgt x best....aq pown g la print nota yg lec bg tue then aq post kat facebook aq aq tulis 'sapa2 yg nak nota sila msj...klu x x dapat'......
skang nie bru brapa jer respon yg dapat...yg jadi beban nya...esok aq la yg akan dipersalahkan...konon2nya x bgtau yg nota dah ada....padahal aq da swoh msj.....
mcam mana la budak2 ipt aq nie nak maju...dah sem akhir pown still malas nak berusaha cari sendiri.....

tpy aq takut sapa2 yg x on9 FB t kang x dapat information nie.....aq nak jer msj tpy nampak sgt aq terlalu BAIK....nanti kang aq plak yg dipijak kepala.....huuurrrmmmmm...apalah naseb aq an....maybe aq terlalu memikirkan sgt kowt...bydaway thank to my BLOG.....kat sini la tempat aq nak luahkan semua...heeeee

P/S : aq asa nak msj gak tya nak ke x....huuurrrmmmmm

...try jadi diri sendiri...

salam semua.......entry kali nie agak sedey ckit...heee(poyo je lebih)....xde la sedey mana pown...just minggu nie jer x happy ckit.....first skali sebab aq kena jadik ketua kelas....huuuuuuuuu...memang benda yg paling aq x suka...klu masa sem 1 2 or 3 nak bg jadi xpa la...but now aq nak fokus kat study...xnak disebabkan hal2 yg remeh aq jadi x tentu hala nanti...maybe owg cakap kita akan lebih bertanggungjawab bila jadi ketua tpy aq xnak...knapa la owg xnak paham kan...huuurrrmmm....

try jadi diri sendiri...actually nie pasal aq la.....aq baru sedar sejak kebelakangan nie aq bukan diri aq..heeee.....nak tau knapa...?
aq asa mcam aq ambil identiti owg lain n aq masukan kat dalam diri aq...heeeeee......aq pown pelik...
tpy alhamdulillah la aq sekarang dah mula sedar n dah mula menjadi diri sendiri....apa2 je lah entry kali nie an...actually aq nie bukan nya ada mood sgt nak wat entry baru nie.....tpy nak wat cam ner kan...aq nie memang suka menulis....kat dinding bilik aq dah penuh ngan nota2 ringkas yg lec bg...padahal kelas belum lagi bermula...klu dah start aq asa mesti penuh semua dinding ngan tulisan aq..heeeee

huuurrrrmmmmm.....skang aq agak pendiam sejak kawan aq yg selalu aq sembang ngan dia dah masuk ke kolej....jadi aq skang just study jer...xde dah nak sembang2......cos aq rapat ngan dia jer....tpy x bermaksud aq xleh idop tanpa dia...t kang dia perasan plak..heeeedah terlanjur tulis kat sini jom kita sama2 doakan ayah kepada siti nurwardah nie sentiasa sihat......nak tau lebih lanjut clik jer nama dia k...heeeeeeeeeeeeeeee......

P/S : ok la nak tgk hani n then nak tido.....esok da kelas g...heeeeee

Saturday, December 4, 2010

...nak start dah...

huuurrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........hari nie hari sabtu bersamaan dengan 4 dec 2010 iaitu merupakan hari yg bahagia bg aq 2 tahun yg lepas...heeeeee.....nak tahu pasal per....huurrrmmm...x yah la..heeee.....

tpy skang nie aq nak kena concentrate plak kat study...ye la......lusa bersamaan ngan 6 dec 2010 bermula la satu lg persaingan antara aq ngan buku2 aq......heeeeeeeee......almaklumlah aq nie blaja kat politeknik...jadi musim pembelajaran pulak akan start...hahahhahah.....mcam CIK FARAH la.....bila dah sampai seru...heeeee.....

by da way.....aq nie skang memang tgah TAKOT sangat2...cos bila tgk subjek tuk sem 6 nie nampak susah ja....tpy bak kata kawan aq la...'xde benda yg senang dalam dunia nie...kita kena usaha la sendiri'.....aq still pegang kata2 dia......heeeeeee.....ari nie actually boring sgt2...cos komp aq skang ada kat hospital...kata doktor...dia dah nazak..hurrrrrmmmmmm....n my BB plak tgah sakit perut kos kat sini line celcom x laju n mcam ciput...heeeeeeee.......

skang nie aq guna aptop kawan aq jer tuk update blog..terpaksa la aq g beli no pin tuk wifi kat umah sewa nie cos nak buka tnet heeeeeeeeeeee..............huuurrrrmmmmm...walaupown ada BB kan...tpy xper la dia kan tgah sakit perut..heeeeeeeeeeeeee

P/S : malam nie xtau nak mkan apa..heeee.....

Thursday, December 2, 2010

...sekuel 'aTie TerLuka'...

Huuuurrrrrrrmmmmmm.......ari nie bersamaan ngan 2 hb december 2010 adalah ari aq balik ke umah sewa d politeknik...x sangka plak...kejap jer dah 3 minggu aq cuti..heeeee....kejap jer kan masa skang berlalu...huuuuuuu....haaa nie aq nak wat ckit sekuel citer atie terluka...klu da yg follow blog aq nie maybe korang tau la api tue ‘atie terluka’...heeee...klu yg x tahu plak korang leh tgk kat tepi2 nie...kan da post yg lama2..heeeeeeeeeee......

klu x salah nie kali ke-4 sya citer...heeeeeeeeeeee......sekuel nie nak citer plak cam ner cara anak-anak yg BERharta layan bapak diowg bila bapak diowg g ke umah diowag..heee....actually xde la kejam sgt..tpy klu ikutkan aq memang agak terlampau la..heee...actually macam nie citer dia....

pada satu ari tue....si bapak nie punya la mengamuk nak jumpa ngan anak2 dia.....n aq n family boleh la bwa tpy just bawa tempat yg dekat2 jer la......(dekat pown stgah jam gak la).....si bapak nie punya la bwak baju2 nak g tido umah anak2 dia....tpy...bila sampai jer kat umah anak dia.....ingatkan nak bawa masuk la bju tue...tpy mak aq cakap letak jer dulu kat luar...t anak dia ingat nak tido situ plak..heeee(mak aq pown tau anak dia cam ner)....

jadi si bapak nie pown masuk la...si anak pown pelawa la bapaknya tido kat umah dia...bila dah pelawa...bole plak si anak cakap...

si anak : t ayah tido la kat bilik adek(cucu si bapak nie)....(n si bapak nie actually dah tau yg adek tue x suke owg tido blek dia)

mak aq : ala ampa bg ja dia tido kat mana2 pown...

si anak : kami ingat memang la nak g ambik ayah malam nie(padahal asyik duk ulang yg keta rosak)...

laki si anak : xpa...ayah tido la sini lu...t cek g antar la guna keta adek(adek..? dah dekat 3 malam dah x blek..heeee)

si ayah : xpa la ayah nak balik..kesian kat mak ang dia duk sorg2...(tpy bju dah bwa...xkan saja2...huurrrmmm)

harap korang paham2 sendiri la yer......sakit atie biler aq nak terangkan....pas tue kitwg pown bwa la owg tua tue balik plak....bila dah dalam keta...si ayah nie pown cakap yg ‘ mcam mana nak tido kat umah depa, xda tempat pown nak tido’.....actually ada tpy paham2 je la....tiber2 jer barang penuh kat satu bilik nie...dulu masa mak aq g xde pown barang2 tue.....pas tue plak bile anak2 si anak td balik, bole plak diowg tido...huuuurrrmmmm.....

pas tue kitwg pown wat la kejutan untuk si ayah nie td...kitwg bwa dia g jumpa adik dia yg dah bertahun x jumpa...iaitu tok su aq...dia duk kat kulim...dia pown dah x brapa larat...jadi kitwg pown bawa la si ayah nie td jumpa ngan adik dia...sebak atie aq bila dia peluk sdik dia n dia citer perangai anak2 dia kat adik dia tue...huuurrrrrrrmmmmmm...memang x dapat nak diumgkapkan kat sini macam mana keadaan tue berlalu...huuurrrmmmmm....

sembang punya sembg last2 kitwg pown ambik keputusan kos masing2 perut dah berbunyi...biasa la dtg tanpa berbekal makanan d perut...heee....jadi ktwg pown hantar la si ayah nie balik semula ke rumah dia.....nangis si ayah nie bila kenangkan nasib dia.....patut la ALLAH bg dia pekak...kos ALLAH xnak dia dengar anak2 dia mengata dia...huuurrrrmmmmmmmmmmmmmm

huurrrmmmmmm...ok la xleh nak tulis byak2 (padahal x sedar dah bnyak).....hurrmm...nampaknya xleh la nak update selalu eir...komp dah osak la...nak kena format lain..tgk la dalam beberapa ari nie...heeee....n nie pown tnet lembab gler..heeee....


P/S : guna laptop kawan jer nak update blog.....then x sabar nak masuk kelas isnin nie..heeee(poyo giler..heeee)