C.L.I.C.K

Saturday, December 18, 2010

...kisah cinta part 1...

heee....ari nie bila terbangun dari tido....teringat plak aq akan satu kisah cinta yg x akan tamat...wah..!
mula nya aq pown terpikir jugak 'mcam mana nak wat kisah cinta nie...cos kisah nie kadang2 je aq ingat...hurrmmm'...apa2 pown korg smua just layan je la citer nie k...heeee



...JUST CINTA MONYET...

amin(bukan nama sebenar) merupakan seorang pengawas semasa di sekolah menengah...amin nie seorang yg pemalu dan seorang yg baik hati dan seorang yg peramah jika orang yg mendekatinya itu dia kenal...di sekolah amin terlalu baik sehinggakan kebaikannya itu kadang2 digunakan untuk kejahatan orang lain...that means selalu kena buli la...tpy amin sentiasa kuat sebab ada kawan2 yg sentiasa membantu...kisah cinta nie bermula pada satu pagi dimana amin baru sahaja pulang dari padang ke kelas...seorang wanita dari kelas sebelah iaitu siti(bukan nama sebenar) ddatang berjumpa dengan amin...

siti : hye amin...wat per...baru abes sukan kew...?

amin : eh xde la...mana da sukan pown...saja tgk kawan2 main bola...

siti : aminnn....

amin : yer ada pa...?

siti : dah lama kan kita kenal...kita COUPLE nak x...

tiba2 jer amin jadi tersentak dan badan dia jadi kaku dan x boleh nak berkata2...amin heran sebab selama nie xde pown org yg minat kat dia...dan bila ada...orang tue plak kenal dia dan rapat jugak la dgn dia....dalam fikiran amin masih lagi keliru dengan sikap perempuan tue...

amin : huurrrmmm...aq x kisah...

siti : kalau cam tue nanti kita jumpa kat library k...

amin : ok...

selang beberapa jam selepas itu...tibalah waktu rehat..dan amin dengan segera pergi ke library untuk berjumpa dengan siti...di situ diowg bersembang terlalu lama sehinggakan amin terlupa akan tugas dia untuk menjaga kawasan sekolah...tiap hari mereka berjumpa samada di library ataupown di kanteen sekolah...kadang2 mereka juga jumpa di kanteen asrama selepas makan malam...amin masih lagi x pasti dengan cara perempuan tue...dia terfikir 'adakah perempuan tue saja nak mainkan perasaan dia'...

selepas tiga bulan bersama...amin terjumpa plak dengan nur(bukan nama sebenar) iaitu perempuan dari kelas atas...nur nie kulitnya hitam2 manis...wajahnya xda la cantik sgt...tpy di seorang yg peramah..amin boleh jumpa pown sebab nur nie la yg mula2 cakap ngan dia...actually amin memang suka perempuan yg macam nie jika dibandingkan dengan siti...nur lebih baik dengan amin...dalam asrama...nur dan siti merupakan kawan yg sgt baik dan amin x tahu...pada masa amin kenal nur..nur baru saja putus dengan boy dia...

amin dapat tahu yg nur dan siti adalah kawan baik..maka dalam fikiran dia 'adakah diowg nak mainkan perasaan aq'....siti seorang yg pemarah..ada satu masa dia marahkan kawan sekelas amin kerana bersembang dengan amin...amin agak terkejut tpy apakan daya...amin xnak kehilangan siti...maka dia pown biarkan...amin cuba tackle nur dalam masa yg sama kerana amin kalau boleh xnak couple ngan siti...tpy nur tolak pelawaan amin dan amin redha saja...

pada ujung minggu masa nak balik kg...amin tunggu bus untuk balik n tiba2 amin ternampak siti...amin terkejut sebab siti balik sebelum jumaat dan amin pula selepas...mesti siti dah sampai rumah..tpy yg dilihat di mata amin adalah siti dengan lelaki lain iaitu lelaki dari kg siti...amin tanya kepada kawan dia samada kenal ke x laki td...kawan dia kata tue la boyfren siti...amin x sangka selama nie siti hanya mainkan perasaan dia....sejurus selepas itu bus pown sampai...dan amin balik ke kg.....

masuk ke tingkatan 5...amin masih lagi bertegur sapa dengan siti tpy dalam hati amin hanya tuhan saja yg tahu betapa peritnya dimainkan oleh seorang yg bernama PEREMPUAN...

No comments:

Post a Comment